18 Май 2024, 21:42 Днес (0) | Вчера (11)

Община Самоков получи безвъзмездна помощ в размер на 288 565 лв

08 Ноември 2004 17:13 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Министърът на околната среда и водите Долорес Арсенова направи първа копка на водопровода за допълнителното водоснабдяване на селата Широки дол и Райово, община Самоков

Чрез предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) министерството предостави на община Самоков безвъзмездна помощ в размер на 288 565 лв. за реализацията на проекта.

При посещението си в Широки дол, преди броени дни, министър-председателят Симеон Сакскобургготски каза на жителите на селото, че ще направи всичко необходимо, за да пият те чиста и прясна вода. Днес заедно с вас ставаме свидетели, че премиерът не само обещава, но и изпълнява, каза областният управител на София – област Олимпи Кътев. Той припомни, че това е поредният обект в малка община, който българското правителство финансира, за да подобри жизнената среда на хората.

Подобряването на жизнения стандарт на всеки един от вас е основен приоритет на българското правителство, в това число и на политиката в областта на околната среда. Нашата цел е да направим България по-привлекателна за младите хора, за да останат те да творят и добруват в страната, каза на церемонията министър Арсенова.

Със завършването на проекта ще бъде подобрено качеството на питейната вода за повече от 2300 жители в района и ще бъдат създадени нови работни места. Строителството на обекта предвижда водоснабдяването на селата Широки дол и Райово да се извърши от отклонение на водопровода, захранващ високата зона на гр. Самоков.

Кметът на Широки дол Георги Терзийски изказа своята благодарност към министър-председателя Симеон Сакскобургготски, към министър Долорес Арсенова и зам.-министър Маноела Георгиева, към областния управител Олимпи Кътев и към всички, които са съпричастни към проблемите на селото, защото успяха да мотивират жителите да полагат необходимите грижи и усилия, не само за да пият чиста вода, но и за срочното изграждане на  водопровода.

На церемонията присъстваха и депутати от НДСВ, експерти от МОСВ и жители от двете села. Изпълнител на обекта е фирма “ЕМДИ & БИЛД 2002” ООД.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив