23 Април 2024, 13:59 Днес (6) | Вчера (13)

Обявиха първата в Европа бакалавърска програма по бизнес софтуер

18 Януари 2016 14:26 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 18 януари 2016, 13:28

"ИТ анализ и бизнес стратегии" ще се изучава във ВУЗФ

От следващата есен ще стартира първата в България и Европа бакалавърска програма по бизнес софтуер. Тя се нарича "ИТ анализ и бизнес стратегии" и е създадена от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), в партньорство с водещи компании от сегмента на системите за управление на бизнеса. По този начин програмата комбинира академичния потенциал с практическия опит на дългогодишни мениджъри и специалисти от бранша.

Специалността ще подготвя консултанти по внедряване, продажба, развитие и поддръжка на системи за управление на бизнеса. Записванията за нея вече стартираха. Програмата е с икономически профил и е подходяща за всеки, който търси реализация в сферата на информационните технологии, без да е програмист. Припомняме, че ВУЗФ и ERP Academy създадоха и първата у нас магистратура по бизнес софтуер.

Най-голямото предимство на новата бакалавърска програма е тясното партньорство със софтуерния бранш. Лектори в нея ще са представители на някои от водещите български компании за разработка и внедряване на бизнес софтуер като Балкан Сървисис, Тим ВИЖЪН България, ERP.BG, както и лектори от SAP, Oracle Academy, Microsoft, ERP Academy и др. Програмата предвижда и много добри възможности за стаж и работа в бранша.

Завършилите бакалавърската програма  "ИТ анализ и бизнес стратегии" ще се дипломират като специалисти по внедряване на софтуерни решения. Те ще могат да направят успешна кариера както в компании за бизнес софтуер, така и в ИТ отделите на производствени предприятия, банки, търговски вериги и други фирми, използващи системи за управление на бизнеса, както и в чуждестранни компании. В момента търсенето на подготвени кадри в областта е изключително голямо, а заплащането на такива специалисти е много над средното за страната.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив