29 Март 2024, 17:09 Днес (12) | Вчера (11)

Оранжев код за валежи от сняг, затворени пътища и бедстващи

10 Януари 2017 10:30 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 10 януари 2017, 10:23

Ледоходът по река Дунав е вече 75%

Оранжев код за валежи от сняг е обявен за днес в областите Варна, Добрич, Русе, Кърджали, Разград, Силистра, Сливен, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол. Прогнозата за времето в тези области е за нова снежна покривка до 20 сантиметра. Ще духа умерен и силен вятър, предимно от север, което ще създаде условия за навявания.

Ледоходът по река Дунав заема вече 75 процента от повърхността на реката и това създава проблеми за корабоплаването, предаде БНР. Изпратени са предупреждения до всички корабособственици и капитани на кораби да приберат съдовете в зимовници или естествени укрития, за да се избегнат повреди по корпусите.
Автобус с 20 работници е бедствал снощи между айтоските села Тополица и Карагеоргиево заради усложнената зимна обстановка в общината. Сигналът на телефон 112 е подаден 40 минути след полунощ. Хората, които са се прибирали от втора смяна в кабелния завод в Карнобат, са евакуирани до Тополица с машина на "Пожарна безопасност".

Заради снегонавявания пътят до 3 села в община Айтос -Тополица, Пещерско и Мъглен е затворен.

Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили по пътя Шумен - Карнобат, Ришки проход, и от "Петолъчката" до Бургас, поради снегопочистване. Третокласният път Царево-Резово е затворен за всички превозни средства, информират от областният съвет по сигурността в Бургас. Решението е взето тази сутрин заради закъсали автобус и автомобил. Тежки машини си проправят път към проблемния участък. Ограничено е движението за всички автомобили по пътя от "Петолъчката" - Александрово поради снегонавяване и ограничена видимост. Забранено е движението на камиони над 12 тона по пътя Чарган - Първенец, Калчево - Войника, Калчево - Стефан Караджово, Антон-Калофер, също поради снегонавяване и ограничена видимост.Трафикът на тежкотоварните камиони от Антон-Калофер се пренасочва по пътя Карлово-Пловдив и след това, по обходен маршрут през магистрала "Тракия".

Прогнозата за област Бургас е за значителни валежи от сняг и условия за навявания. В източните райони на областта снегът временно ще преминава в дъжд. През нощта срещу сряда ще има предпоставки за заледявания.

Поради силен снеговалеж и намалена видимост е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона в двете посоки по Подбалканския път на територията на областите София, Пловдив и Ямбол, съобщиха от АПИ.
Усложнява се ситуацията в Хасковско, въведени са някои ограничения за камиони над 12 тона.

Забранено е движението на камиони над 12 тона между Катунци и Гоце Делчев, в района на Попови ливади.

Снеговалежите в Смолянска област продължиха през цялата нощ. Новата снежна покривка е от 5 до 10 см, температурите са от минус 15 до минус 5 градуса. Всички пътища са заснежени, почистват се и се обработват, съобщиха от Областното пътно управление. Всички автомобили в областта трябва да се движат в с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета. През прохода Пампорово е забранено движението на автомобили над 3,5 тона.

Обстановката в област Монтана се нормализира след четири денонощия снежни бури. Около 3 часа тази нощ е отворен пътят Монтана - Лом. По него вече могат да преминават всички превозни средства. Проходими са и участъците в общините Якимово и Вълчидръм, които до вчера бяха затрупани от преспи. Насочената там техника на фирмата за пътно поддържане и на местни земеделски кооперации работи за разширяването на пътищата. Тази сутрин е преодоляна и снежната блокада на село Медковец увери кметът Венцислав Евгениев. В областта няма населени места без електрозахранване и питейна вода.

От Столичната община съобщиха, че почистват вътрешноквартални улици и подходи към детски градини и училища. Управителите на търговски обекти и фирми, както и жителите на София трябва да почистят тротоарите пред  магазините, офисите и домовете си и да премахнат ледените висулки от сградите, припомнят от Столична община.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 29 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8091
GBP 2.4796 2.4887 2.2872
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив