28 Март 2024, 10:58 Днес (4) | Вчера (12)

От Huawei отговориха на Google

20 Май 2019 13:15 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 20 май 2019, 12:34

Huawei ще продължава да предоставя актуализации по отношение на софтуерна сигурност и услугите, свързани със следпродажбеното обслужване на съществуващите на пазара продукти

От Huawei излязоха с публично официално становище по повод информацията, че Google временно преустановява бизнес отношенията си с китайската компания след обявяването на "черния списък" на американския президент Доналд Тръмп. В становището се казва: "Huawei има значителен принос към развитието на Android по целия свят. В ролята си на един от ключовите глобални партньори на Android, ние работим в тясно сътрудничество с open-source платформата, разработвайки екосистема в полза както на потребителите, така и на цялата индустрия. Huawei ще продължава да предоставя на потребителите си последните актуализации по отношение на софтуерната сигурност, така и всички услуги, свързани със следпродажбеното обслужване на съществуващите вече на пазара Huawei и Honor продукти. В това число смартфони и таблети, които вече са закупени от крайните потребители, но и такива, които са все още в наличност на пазарите в световен мащаб.

Ние ще продължаваме да изграждаме сигурна и устойчива софтуерна екосистема, осигурявайки най-доброто потребителско преживяване на клиентите си по целия свят".

От Google посочиха, че изпълняват заповедта на американскияп резидент и разглеждат последиците от нея. "За потребителите на нашите услуги, Google Play и функциите за сигурност от Google Play Protect ще продължат да работят на съществуващите Huawei устройства."

От Android също разпространиха становище, в което се казва: "Относно въпросите на потребителите как ще реагираме на последните действия от страна на американското правителство: уверяваме ви, че въпреки че се съобразяваме с изискванията на държавната администрация на САЩ, услуги като Google Play и приложенията за защита на сигурността от Google Play Protect ще продължат да функционират на съществуващите Huawei устройства".

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8017
GBP 2.4796 2.4887 2.2783
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив