25 Април 2024, 14:38 Днес (10) | Вчера (12)

Отличиха най-добрите застрахователи, брокери и пенсионни компании у нас. Вижте кои са11

27 Май 2021 12:30 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Албена Алексиева
A+ A-
Последна редакция: 27 май 2021, 17:45

За 23-та година фондация "Гаврийски" присъди своите специални индивидуални награди

За 13-та поредна година бяха връчени годишните награди в застрахователния и пенсионноосигурителния сектор у нас - "Застраховател на годината", "Пенсионноосигурително дружество на годината" и "Застрахователен брокер на годината", както и годишните награди на фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски".

Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО), фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски" и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ). ИНСМАРКЕТ е неизменен медия партньор на събитието от учредяването на наградите до днес.

Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Бойко Атанасов посочи в своето приветствие, че ситуацията, в която се намираме, предполага гъвкавите спрямо обстановката компании да постигат по-високи резултати. Атанасов каза, че осигурителния и застрахователния пазар у нас е стабилен. Председателят на Регулатора похвали креативността, отговорността и иновативността на всички работещи в двата сектори. Атанасов подчерта, че днес, преминавайки от фаза на отговор на кризата към фаза на възстановяване трябва да бъдат осигурени на потребителите спокойствие и сигурност.

Призьорите бяха отличени в 9 категории.

Константин Велев, председател на УС на АБЗ, обяви номинациите в застрахователната категория.

Победител в категория "Застраховател на годината – Общо застраховане" стана "ДЗИ Общо застраховане".
Номинирани бяха: Булстрад ВИГ, ДЗИ Общо застраховане и Лев Инс
Победител в категория "Застраховател на годината – Животозастраховане" стана "Уника живот".
Номинирани бяха: Алианц България Живот, ДЗИ Животозастраховане и Уника живот.
Победител в категория "Най-динамично развиващо се застрахователно дружество" стана "ЕИГ Ре".
Номинирани бяха: Групама Живот, Евроинс Живот и ЕИГ Ре.

Ивелина Милтенова, председател на УС на БАДДПО, обяви номинациите в пенсионноосигурителната категория.

Победител в категория "Пенсионноосигурително дружество на годината - допълнително задължително пенсионно осигуряване" стана ПОК "Доверие".
Номинирани бяха: ПОД Алианц България, ПОК Доверие, ПОК ДСК-Родина.
Победител в категория "Пенсионноосигурително дружество на годината - допълнително доброволно пенсионно осигуряване" стана ПОК "Алианц България".
Номинирани бяха: ПОК Алианц България, ПОК Доверие, НН ПОД.
Победител в категория "Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество" стана ПОД "Бъдеще".
Номинирани бяха: ПОД Бъдеще, ПОК Доверие, ПОК ДСК-Родина.

Николай Здравков, председател на БАЗБ, представи номинациите в категорията застрахователни брокери.

Победител в категория "Застрахователен брокер на годината – Общо застраховане" стана "Амарант България".
Номинирани бяха: Амарант България, Брокер Инс и Дженерал Брокер.
Победител в категория "Застрахователен брокер на годината – Животозастраховане" стана "Ай енд Джи Иншурънс Брокерс".
Номинирани бяха: Ай Ен Джи Иншурънс Брокерс, Евролайф България и Тогедър.
Победител в категория "Застрахователен брокер на годината – Най-динамично развиващо се дружество" стана "Дженерал Брокер".
Номинирани бяха: Ай енд Джи Иншурънс Брокерс, Брокер Инс и Дженерал Брокер.

По традиция, по време на годишните застрахователни награди и Фондация "Проф. д-р В. Гаврийски" връчи своите отличия.  Проф. дин Нено Павлов,  председател на УС на фондацията, посочи, че наградите на организацията се връчват за 23-та година и са насочени към най-важния капитал в дружествата – лидерите.

Специалната награда "За цялостен принос в развитието на българското застраховане" бе връчена на Недялко Чандъров, председател на УС и главен изпълнителен директор на "Булстрад ВИГ".

На церемонията бяха връчени и наградите на обявените за миналата година носители за приноса им в българското застраховане: на проф. д-р. Стоян Проданов, изпълнителен директор на ЗД "Бул Инс” АД и ръководител катедра "Финанси” в Стопанска академия – Свищов, както и на Петър Аврамов, зам.-председател на СД на ЗД ”Евроинс” и председател на Надзорния съвет на "ЗД ЕИГ Ре”. Припомняме, миналата годна наградите бяха обявени служебно.

Специалната награда "За цялостен принос в развитието на българското осигуряване" бе присъдена на експерт с 20-годишна дейност в сферата на социалното осигуряване и надзора – доц. д-р Бисер Петков, бивш зам.-председател на КФН, бивш управител на НОИ и бивш социален министър.

На церемонията беше връчена и наградата на обявения за миналата година заради приноса му в българското осигуряване – Мирослав Маринов, изпълнителен директор на ПОК ”Доверие”.

Специалната награда "За цялостен принос в развитието на посредничеството в застраховането" бе дадена на Моника Минкова, управляващ съдружник на ЗБ "Реномия".

Събитието по традиция се посещава от застрахователния и финансовия елит на България, ръководители на държавните институции и регулаторните органи, на академичните среди и бизнеса. Сред официалните гости на церемонията днес бяха: Лазар Лазаров, зам.-министър на МТСП; Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор (КФН); Владимир Савов, заместник-председател на КФН, ръководещ управление "Застрахователен надзор"; Диана Йорданова, заместник-председател на КФН, ръководещ управление "Осигурителен надзор"; Константин Велев, председател на УС на АБЗ; Ивелина Милтенова, председател на УС на БАДДПО; Николай Здравков, председател на БАЗБ; проф. дик Нено Павлов – председател на УС на Фондация Гаврийски; други членове на организационния комитет на наградите; висши мениджъри на застрахователни компании.  За втора поредна година церемонията се състоя в онлайн формат с ограничено присъствие на гости заради епидемията от коронавирус в страната.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив