24 Април 2024, 23:18 Днес (12) | Вчера (6)

Отличиха най-добрите застрахователни и пенсионни компании за 2021 г.3

19 Май 2022 22:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 20 май 2022, 17:05

Честито на всички призьори!

За четиринадесета поредна година застрахователният и осигурителният браншове получиха признание в лицето на отличили се компании през изминалата година. Най-престижните годишни награди в застрахователния и пенсионноосигурителния сектор у нас, или, както полушеговито бяха наречени Оскарите в българското застраховане, бяха връчени в категориите: "Застраховател на годината", "Пенсионноосигурително дружество на годината”, "Застрахователен брокер на годината”. Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери. ИНСМАРКЕТ е неизменен медия партньор от основаването на наградите до днес.
По традиция отличията се определят от експертно жури по предварително определени обективни публични критерии.

Ето кои са най-добрите компании в застраховането и пенсионното осигуряване на 2021 година:

- Застраховател на годината – Общо застраховане: "Булстрад Виена Иншурънс Груп".
Наградата бе връчена от Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор. Номинирани в тази категория бяха още: ДЗИ и "Лев Инс". Компанията получава най-високото признание за 8-ми път между 2007 и 2022 година. Дружеството е почетно избрано и през 2007, 2008, 2009, 2013, 2017, 2018 и 2019 година.

- Застраховател на годината – Животозастраховане: "ДЗИ– Животозастраховане".
Наградата бе връчена от Владимир Савов, член на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление "Застрахователен надзор". При връчването на приза Савов подчерта, че секторът формира 38% от бруто премиите за 2021 г. Номинирани в тази категория бяха още: "Алианц България живот" и "Булстрад живот Виена Иншурънс Груп".

- Най-динамично развиващо се застрахователно дружество: "Алианц България живот".
Наградата бе връчена от Диана Митева, председател на УС на Асоциацията на банките в България. Номинирани в тази категория бяха още: ДЗИ и "Евроинс".

- Пенсионноосигурително дружество на годината "Допълнително задължително пенсионно осигуряване”: ПОК "Доверие"
Наградата бе връчена от Диана Йорданова, член на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление "Осигурителен надзор". Номинирани в тази категория бяха още: ПОК "Алианц България" и ПОК "ДСК-Родина".

- Пенсионноосигурително дружество на годината "Допълнително доброволно пенсионно осигуряване”: ПОК "Алианц България"
Наградата бе връчена от Васил Велев, председател на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Номинирани в тази категория бяха още: ПОК ОББ и ПОК "ДСК-Родина".

- Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество: ПОК "ДСК-Родина".
Наградата бе връчена от Лазар Лазаров, зам.-министър на труда и социалната политика. Номинирани в тази категория бяха още: ПОК "Алианц България"  и "Пенсионноосигурителен институт".

- Застрахователен брокер на годината - Общо застраховане: SDI Застрахователен брокер.
Наградата бе връчена от Владимир Савов, член на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление "Застрахователен надзор". Номинирани в тази категория бяха още: "Дженерал брокер" и I&G Brokers.

- Застрахователен брокер на годината – Животозастраховане: I&G Brokers.
Наградата бе връчена от Константин Велев, председател на Асоциацията на българските застрахователи. Номинирани в тази категория бяха още: "Евролайф" и "Марш".

- Застрахователен брокер на годината - Най-динамично развиващо се дружество: "Амарант България".
Наградата бе връчена от Радослава Масларска, председател на УС на Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници. Номинирани в тази категория бяха още: SDI Застрахователен брокер и "Марш".

На официалната церемония фондация "Проф. д-р В. Гаврийски” връчи за 24-та година своите специални награди "За цялостен принос в развитието на българското застраховане", "За цялостен принос в развитието на българското осигуряване" и "За цялостен принос в развитието на посредничеството в застраховането " на заслужили експерти и мениджъри, лидери в своя сектор. Изборът на отличените е направен на база утвърдените от УС оценъчни критерии, които са публикувани на сайта на фондацията. Призьорите получават специално изработена статуетка на богинята на победата "Нике”, почетна грамота и значка с лика на патрона на фондацията.

Призът "За цялостен принос в развитието на българското застраховане" бе присъден на Юри Копач, зам.-председател на УС на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и член на УС и изпълнителен директор "Териториални структури и продажби" на Дженерали Застраховане АД. Наградата връчи Константин Велев, председател на УС на АБЗ.

Тази година бе присъдена още една награда "За цялостен принос в развитието на българското застраховане" – на доц. Д-р Григорий Вазов, изпълнителен директор на VUZF Lab, президент и ректор емеритус на ВУЗФ. Наградата бе връчена от Николай Здравков, председател на УС на Българската асоциация на застрахователните брокери.

Призът "За цялостен принос в развитието на българското осигуряване” бе присъден на Станислав Димитров, директор на направление "Застраховане и пенсионно осигуряване" на Лабораторията за научно-приложни изследвания на ВУЗФ и изпълнителен директор на ЖЗК "Съгласие". Наградата бе връчена от Гълъб Донев, секретар по демография и социални политики на президента на Република България.

Призът "За цялостен принос в развитието на посредничеството в застраховането” бе връчен на Кольо Делев, съдружник и управител на застрахователен брокер Ес Ди Ай Груп. Наградата бе връчена от Гълъб Донев.

Честито на всички отличени!

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив