28 Март 2024, 12:44 Днес (6) | Вчера (12)

Падат част от противоепидемичните мерки - вижте кои

15 Януари 2021 16:56 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 15 януари 2021, 16:56

По-рано през седмицата здравният министър обяви, че се разрешава присъственото провеждане на някои образователни дейности, възстановяват се и плановите операции

Със Заповед на министъра на здравеопазването от 16.01.2021 г. се разрешава присъственото провеждане на някои дейности в училищното образование, като: приравнителни изпити при преместване на ученик; изпити за определяне на срочна оценка на ученик с повече от 25% отсъствия по даден предмет и няма възможност /при невъзможност/ да се оформи срочна оценка, или за ученик в индивидуална или дистанционна форма на обучение; изпити за определяне на годишна оценка за ученик в самостоятелна или задочна форма на обучение; държавни изпити за придобиване на степен на професионална квалификация по теория и практика; индивидуални дейности, в това число писмени или практически изпитвания за текуща оценка при невъзможност за провеждане в електронна среда; индивидуални практически часове в предприятие или на територията на дадено училище; областни и общински кръгове на олимпиади и състезания, когато не могат да се организират онлайн.

Всички дейности трябва да се провеждат при възможност индивидуално и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Задължително е носенето на маска за лице, спазването на физическа дистанция от най-малко 1,5 м. и недопускането на лица с прояви на остри респираторни болести.

Разрешава се присъственото провеждане на следните дейности във висши учебни заведения: практически обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти; семестриални изпити, които включват практическа част и не могат да се проведат в електронна среда; държавни изпити и защити на дипломни работи. В случаите, в които тези дейности се провеждат на територията на висшето училище, ректорът създава организация за стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки. Разрешено е и провеждането на курсовете по оказване на първа долекарска помощ.
В сектор "Здравеопазване" се възстановява плановият прием и плановата оперативна дейност в лечебните заведения и комплексните онкологични центрове.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8017
GBP 2.4796 2.4887 2.2783
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив