27 Април 2024, 23:25 Днес (0) | Вчера (11)

Паднали дървета и спиране на тока в Северозападна България заради силна буря

20 Юли 2023 12:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 20 юли 2023, 12:10

Няма сигнали за сериозни щети

Силна буря се разрази през нощта в Северозападна България. Бурята предизвика спиране на тока в Кула, Брегово, Ново село, Макреш, Ружинци, Видин, Бойница, Белоградчик , Чупрене, Димово, Грамада и част от област Монтана. От MeteoBalkans съобщават за паднали дървета във Видин и Козлодуй. Паднал клон блокира път в монтанското село Комощица. Според информация на NOVA над 70 км/ч са били поривите на вятъра в района на Монтана.
От община Враца съобщиха и за паднало дърво върху спирка на на обществения транспорт в с. Баница по време на бурята. Няма пострадали, но конструкцията е изкривена. До момента няма други сигнали за сериозни щети. В областния център има счупени клони и запушени шахти, на които в момента служители на общинското дружество "Благоустройство и комунално стопанство" провеждат профилактика. На този етап няма подадени сигнали за нанесени щети на дежурния телефон към Областния щаб за бедствия.

Силната буря в област Монтана е повалила дървета и причинила щети. Това съобщи за журналисти комисар Мариян Божинов, директор на Областната дирекция на МВР. До момента са получени 33 сигнала от региона за паднали дървета, част от които са увредили четири автомобила - два в Монтана и по един във Вършец и село Горна Ковачица, община Чипровци. "Всички екипи на пожарната са работили цяла нощ и продължават да работят", обясни още ст. комисар Божинов. Освен паднали дървета на места улиците в града са осеяни и с множество прекършени клони.
След среднощната буря в област Плевен положението се нормализира. Силният вятър повали дървета и изпотроши клони, които блокираха пътищата в региона. Бяха мобилизирани екипи от всички районни служби, съобщиха от полицията.
В 01:15 часа служители от пожарната в Сторгозия са почистили главен път в района на село Горни Дъбник. В 01:23 часа от пожарната е потърсено съдействие за техническа помощ – отстраняване на паднало дърво на пътя между Тръстеник и село Ореховица.
В 01:50 часа служители от пожарната в Кнежа са разчистили пътя за село Еница, а в 02:30 часа екип на пожарната в Плевен е отстранил паднало дърво на пътя от село Бохот за град Ловеч. В 02:35 часа служители от районната служба в областния град са отстранили паднали дървета на пътя при разклона за Славяново.
В 03:20 часа екип от пожарната в Никопол е разчистил изпочупени клони от пътя от село Новачене за град Никопол. В 03:42 часа от пожарната в Левски е потърсено съдействие за разчистване на пътя от Обнова за Тотлебен. Няма данни населени места, останали без електричество. Няма информация за бедстващи хора.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив