03 Май 2024, 15:49 Днес (0) | Вчера (13)

Пандемията генерира негативна преса, но също така накара много фирми да осъзнаят необходимостта от правилното бизнес застрахователно покритие

30 Януари 2023 15:55 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 30 януари 2023, 15:48

В повечето страни застраховката срещу прекъсване на бизнеса се продава като добавка към имуществени полици или полици за мултириск/всички рискове.

Въпреки това има изключения, като Обединеното кралство, където също се продава като самостоятелна полица, която покрива подлежащи на уведомяване заболявания, се казва в доклада на GILC за прекъсване на бизнеса, цитиран от xprimm.com.

Тъй като пандемията е еднократно събитие през целия живот, предизвика дебати между застрахователи и притежатели на полици относно това дали могат да бъдат предявени искове за неочаквано, принудително затваряне на предприятия. Пандемията и последвалите блокирания доведоха до значителна степен на несигурност за предприятията, които се надяваха на застрахователи, регулатори и правителства да ги подкрепят и да помогнат за възстановяване на финансовите загуби, които са претърпели. Докладът представя разликите между това как регулаторите и правителствата в различните страни са се справили с тези съдебни процедури. В световен мащаб е вероятно полиците за прекъсване на бизнеса да продължат да се продават, потенциално в по-голям брой, особено като се има предвид, че повечето малки предприятия са недостатъчно застраховани.

Както отбелязва GILC в доклада, в целия свят, въпреки че исковете са генерирали негативна преса, те също са накарали много фирми да осъзнаят необходимостта от правилното бизнес застрахователно покритие. На някои пазари се очаква двуцифрен ръст през следващата година и на много места изглежда, че бизнес застраховането може да преживее период на растеж и стабилност, тъй като пазарът приема нова вълна от полици, реагиращи на covid, които или ясно изключват, или включва пандемично покритие.

Global Insurance Law Connect наскоро поиска 19 членове от целия свят да предоставят анализ на техния местен пазар, както е сега. Резултатите са представени в първия по рода си глобален доклад за застраховането срещу прекъсване на бизнеса, който подчертава разликите в подхода в 19 страни и четири континента. С развитието на 2023 г. е възможно фирмите и застрахователите да намерят начин да загърбят споровете от миналото и да се преместят в по-светло бъдеще за този много проблемен клас застраховки.

Global Insurance Law Connect е съюз от застрахователни правни кантори, обхващащи четири континента. Вдъхновени от търсенето на клиентите, те изградиха официална мрежа, която предоставя правилните съветници на правилните места и по правилния начин за клиентите от застрахователната индустрия.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 02 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8248
GBP 2.4796 2.4887 2.2881
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив