25 Април 2024, 07:58 Днес (0) | Вчера (12)

Пешеходка раздава юмручно право на шофьори (видео)

28 Февруари 2014 10:20 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Албена Алексиева | ВИДЕО
A+ A-
Последна редакция: 28 февруари 2014, 11:18
YouTube

Случката е почти комична, предвид, че не е налетяла на селски тарикат

Преходът, в който живеем вече четвърт век, отключи и най-тъмните ъгълчета на душата. Отдавна вече не е новина разярен шофьор да набие пешеходец, че е щял да го сгази, или пък двама водачи да се млатят насред кръстовище. Балкански нрави!
Но, да си признаем, рядко, даже почти никога не сме виждали леля пешеходка да раздава юмручно възпитание на разглезени келеши в кола.

Или у нас още трябва да поработим върху невербално изразяване на емоциите, или просто шофьорската класа ще си остане во веки веков привилегирована над пешеходната.
Има обаче държави, където и такова чудо може да се види. Една от страните с необятни възможности в това отношение е Русия.

Преди два дни качено видео в интернет показва как на кръстовище в Екатеринбург пешеходка разяснява на шофьор правилата за пътното движение . С бой.

Ситуацията, предизвикала "лекцията" е категорично невинна – автомобил "Лада" изпреварва чакаща колона на червен сигнал и се намества най-отпред. Естествено, нагазва маркировката на пешеходната пътека. В този момент представителка на нежния пол преминава на зеления сигнал. До средата на пресичането всичко си върви безинтересно, но очевидно фитилът на жената е къс, защото след като подминава нахалника, се връща, почуква грубовато по стъклото на водача, но след като не получава внимание, отива при пасажерската врата, отваря я и явно раздава правосъдие. Не е ясно дали на водача или на спътника, но по-скоро вторият го отнася. За довиждане затваря с удар страничното огледало.

Клипът е качен в местен сайт. Един от свидетелите на произшествието обяснява: "В колата имаше двама младежи (...). Когато минах покрай тях, и двамата изглеждаха ошашавени".

Форумците са на различно мнение – едни приветстват постъпката и хвалят жената за смелостта, но други недоумяват: "Да беше се разправила с шофьора - ясно, ама със спътника му...".

Местният сайт уточнява, че случката се разиграла близо до полицията в града. Кой знае, може да е леля-руска нинджа под прикритие...

 

 

 

 

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив