29 Март 2024, 00:57 Днес (0) | Вчера (11)

Пламен Цеков набеди БСП за уволнението си

05 Юли 2013 09:28 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 5 юли 2013, 09:29
Булфото

Бившият шеф на Здравната каса каза, че няма да съди държавата

„Категорично това уволнение е политическо”, каза в „Здравей, България” по Нова Телевизия бившият шеф на Здравната каса Пламен Цеков, който вчера беше освободен от поста с единодушно решение на парламента.

 

По думите му само от Българския лекарски съюз са поискали оставката му. „От Зъболекарския съюз казаха, че не застават зад това искане”, добави той и каза, че няма такава декларация дори от пациентската организация.

По думите му ако в четвъртък депутатите от ГЕРБ са били в залата е щял да бъде по-спокоен и сигурен в изказването си, но приемам това, че те са решили да не влизат на заседанията.

На въпрос кой седи зад уволнението му той каза, че това е БСП, но те нямат факти и доказателства, че не си е вършил добре работата. „Хората са над 20 дни на улицата и искат оставката на кабинета, а те не ги чуват. Но чуха Българският лекарски съюз”, добави той.

По думите му Здравната каса се е разплатила с всички и болниците са получили всичко, което са заработили.

По време на разговора с д-р Цеков по телефона се включи и здравният министър Таня Андреева. Тя каза, че откакто е министър са направени два превода за здравно неосигурените родилки и за здравно неосигурените, които имат нужда от интензивни грижи. Пред ден Цеков обвини, че не е превела парите.

Андреева го помоли да събере всички обвинения, за да може да отговори на тях публично. „Всички ангажименти, които има здравното министерство, са спазени и парите са разплатени”, увери тя.

 „Парламентът взе решението за освободи д-р Цеков, не аз. Всички съсловни организации поискаха той да бъде отстранен”, каза още министърът.

 „Цифрите са тези, които говорят”, отговори Цеков. Целта според него е да се изкриви действителността.

 „Няма лошо, че се иска смяна на шефа на НЗОК, но нека това да свата почтено. Проблемите са ежедневни”, заяви той и увери, че се е стремял да плаща всичко на всички. „Пари за второто полугодие има достатъчно”, категоричен беше Цеков.

 

Той съобщи още, че няма да съди държавата. „С юристите на ГЕРБ сме коментирали възможността дали освобождаването ми е по закон и ако не е ще сезирам Конституционния съд”, добави той.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив