28 Април 2024, 11:10 Днес (0) | Вчера (0)

По време на възникналата бедствена ситуация МЗ оказа медицинска помощ на всички, нуждаещи се от лечение

08 Февруари 2005 13:40 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

От началото на обявената бедствена ситуация на 245 болни е оказана медицинска помощ и транспорт до лечебни заведения

По време на възникналата бедствена ситуация в много области на страната, причинена от силния снеговалеж, Министерството на здравеопазването създаде необходимата организация за оказване на медицинска помощ на място и транспортиране на всички болни, нуждаещи се от лечение в болници. Това показват обобщените в МЗ данни от регионалните центрове по здравеопазване в засегнатите райони.
 Министерство на здравеопазването съвместно с другите държавни институции, ангажирани в отстраняването на последствията от възникналата извънредна ситуация (Министерство на отбраната, Държавна агенция "Гражданска защита" и др.) създаде организация за насочване на нуждаещите се пациенти към съответните лечебни заведения за приемане и осигуряване на специализирана медицинска помощ.
 От началото на обявената бедствена ситуация на 245 болни е оказана медицинска помощ и транспорт до лечебни заведения.
163 пациенти на хемодиализа от Силистренска, Варненска и Добричка област са транспортирани до съответните болници. В резултат на съвместните усилия на институциите са разчистени пътищата за извеждане от тежката ситуация на болна жена, нуждаеща се от хемодиализа от община Свиленград.
На 48 родилки е оказана необходимата спешна помощ. С помощта на военна техника е транспортирана бременна жена със започнало раждане до болницата в гр. Царево.
 Медицинските екипи са помогнали на 34 деца, 24 от тях са настанени в болнични лечебни заведения.
 Благодарение на спешната намеса и използване на санитарната авиация са спасени и транспортирани до Многопрофилната болница за активно лечение в Бургас родилка и 10-месечно дете с комбиниран сърдечен порок в декомпенсирано състояние от с. Руен, Бургаска област.
Действията на ангажираните институции през последните дни в резултат на възникналото природно бедствие в източните райони на България показа готовността за реакция и взаимодействие между министерствата и другите ведомства за създаване на добра организация по медицинското осигуряване на населението при кризисни ситуации.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив