20 Април 2024, 17:14 Днес (0) | Вчера (10)

Повечето ремонти в София приключват до 15 септември

01 Септември 2015 09:29 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 1 септември 2015, 09:12
Под лиценза на creativecommons

През тази година Столичната община направи много ремонти, основно на ключови булеварди и улици

През тази година Столичната община направи много ремонти, основно на ключови булеварди и улици. Обещанията са до началото на учебната година - 15 септември, реконструкциите или изцяло да приключат, или да останат само довършителни дейности. Целта е движението, което през последните месеци беше затруднено, най-накрая да се отпуши.

До 15 септември ще продължат основните дейности от ремонта на бул. "Цариградско шосе", като се очаква централните платна да бъдат абсолютно готови с всички съпътстващи елементи, включително мантинелите, отводнителна система, както и вертикалната и хоризонталната маркировка. Ще останат довършителни работи в локалните платна, които ще продължат до средата на месец октомври. Дължината на участъка е 5.8 км - от Околовръстното шосе до надлеза над бул. "Ал. Малинов" и от  Четвърти километър до "Алея Яворов". Ремонтът струва малко под 20 млн. лева, включително и мостовите съоръжения.

До началото на учебната година трябва да приключи рехабилитацията на столичния булевард "Сливница" в участъка от бул. "Константин Величков" до бул. "Петър Дертлиев", включително надлеза при "Захарна фабрика". Стойността на проекта е близо 6 млн. лева.

В края на август беше пуснато движението на автомобили и на градския транспорт при кръстовището при "Руски паметник", като довършителните работи ще продължат до началото на септември. Там се се обособиха по три ленти в кръговото кръстовище, а трасето на трамваите се измести в локално трасе откъм бул. "Скобелев", като ограничи с разделителни острови от кръговото и тротоарите. Досегашната настилка от павета беше сменена с асфалт. Ремонтът струваше 3.55 млн. лева.

През август приключи и ремонтът по бул. "Александър Малинов" в кв. "Младост", като в момента продължава подмяната на тротоарите по протежението на булеварда.

Би трябвало днес да бъдат приключени и основните дейности по ремонта на бул. "Витоша" - от ул. "Гургулят" до бул. "Пенчо Славейков". Там ще бъдат сменени релсите на трамвая и да се асфалтират пътните плана. Ако прогнозата за времето позволява, ще се пристъпи и към следващия етап от ремонта - до входа на Южния парк. Общо проектът е за около 6.5 млн. лева.

До октомври се очаква да продължи работата по ремонта на градината около Националния дворец на културата (НДК). Според информация, обявена от кмета Йорданка Фандъкова, краят на целия ремонт ще бъде напролет, защото пред самата сграда на НДК имало проблем с хидроизолацията, който няма да може преодолян до края на годината. Ремонтът е на стойност около 13.5 млн. лева.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив