Най-високи цени - при брашното, олиото, яйцата, свинското и пилешкото месо
Държавната комисия по стоковите борси и тържищата отчита, че през януари се наблюдава поскъпване в цените на едро на повечето хранителни стоки, спрямо декември, както и спрямо януари 2012 година.,
съобщи БНР. Най-много, с 15 до 18 %, са се повишили цените, на годишна база, на брашното, олиото, яйцата, свинското и пилешкото месо.
Спрямо януари 2012 година, цената на сиренето се качва с 9,6 на сто, а на кашкавала - с 1,6 процента. Каймата е поскъпнала с 5%. Спад в цените на едро има при захарта, ориза, лещата и рибата, както
и при трайните колбаси.
През януари, в сравнение с декември, както и в сравнение с преди година, се наблюдава поскъпване на повечето плодове и зеленчуци, поевтиняване има само при чесъна и портокалите.