03 Май 2024, 12:40 Днес (0) | Вчера (13)

Полицаи ще влизат в трафика, за да респектират и глобяват

21 Август 2015 11:57 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 21 август 2015, 11:48
Под лиценза на creativecommons

Патрулите ще бъдат ясно обозначени, тъй като едно е целите е превенция на нарушенията

Патрули на "Пътна полиция" вече ще влизат с мотори и автомобили в трафика с цел да респектират водачите и да извеждат нарушителите от движението. Това е една от мерките, които предприемат от МВР, заради зачестилите тежки пътно транспортни произшествия.

"Контролът вече няма да се извършва само на определели места, а и в движение. Ще бъдат определени тежки участъци, където се случват много катастрофи и водачите най-често нарушават правилата за движение", обяви началникът на "Пътна полиция" Бойко Рановски пред БНТ.

Тези патрули ще бъдат ясно обозначени, тъй като едно е целите е превенция на нарушенията. Практиката ще се въведе само в няколко областни дирекции, но Райновски не уточни в кои.

"Движейки се в пътния поток и забелязвайки нарушител, същият ще му бъде подаван сигнал и ще бъде извеждан от пътното платно и ще бъде санкциониран. Надяваме се тази мярка да даде резултат, тъй като ще има ефект както върху самия нарушител, така и върху останалите участници в движението", каза Рановски.

Според него така останалите участници в движението ще видят, че спрямо нарушителите се взима някакво отношение и контролните органи си вършат работата. Преди години подобна практика имаше на територията на София, като полицаи на мотори обикаляха града и налагаха глоби на водачи, нарушили правилата за движение. Основно се санкционираха неправилни маневри, минаване на червено, говорене по телефона и т.н.

Райновски допълни, че ще се засилят и проверките за алкохол, особено край заведения и нощни клубове. Също така ще има и засилени проверки на мотоциклетисти и велосипедисти. Той обяви, че през последните 7 месеца жертвите на пътя са 368, а ранените - почти 5 хиляди.

В коментар за гонките, който се провеждат в много градове, Райновски каза, че ще въведе периодично посещаване на подобни места от екипи на "Пътна полиция". Освен това ще се реагира приоритетно и на сигнала на граждани за такива събирания.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 02 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8248
GBP 2.4796 2.4887 2.2881
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив