25 Април 2024, 10:32 Днес (2) | Вчера (12)

Полицията в Бургас призова да не се пътува към Созопол, Приморско и Царево5

16 Юли 2014 12:16 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 16 юли 2014, 11:40
Булфото

Полицията в Бургас призова шофьорите да отменят пътуванията до населените места в общините Созопол, Приморско и Царево заради влошена метеорологична обстановка там, съобщи БТА

В районите продължават обилните валежи от дъжд, наводнени са отделни участъци от пътя Бургас - Царево. Това съобщи Цветелина Рандева, говорител на полицията в Бургас.

Към момента пътната отсечка от созополското село Атия в южна посока е затворена поради наводнения на главния път.

Дъждовната вода е преляла в участъка на бензиностанция "Петрол" преди Созопол. Районът на село Равадиново, местността Пейчов мост и детелината с вход село Равадиново също са "откъснати" от стичащата се вода, съобщи Рандева.

Прекъснати са второстепенните пътища до къмпинг "Каваци" и ваканционно селище "Дюни", както и пътят, преминаващ покрай резерват "Аркутино" и свързващ Бургас и Приморско. Работи се по отводняване на участъците, извършват се дейности по изрязване на дървета, клони и почистване на камъни от пътното платно.

Единствен алтернативен обходен маршрут е Приморско - село Ясна поляна, село Ново Паничарево - Бургас.

Бедстващ тракторист е спасен от екипи на противопожарната служба. Той е бил в землището на приморското село Веселие. Това съобщи кметът на община Приморско д-р Димитър Германов. Нови сигнали за бедстващи хора няма, добави той. В града беше обявено бедствено положение.

По негова информация има селища без ток в района на Приморско и Созопол. Наводнени са трафопостове. Екипи работят по възстановяване на електрозахранването. От ВиК съобщиха, че водата в селата Росен и Веселие не е годна за пиене. Може да се използва само за битови нужди.

Дъжд в Бургаско продължава да вали. Полицейски екипи има на пътя край Черноморец, които отклоняват шофьорите по обходни маршрути.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив