28 Април 2024, 04:33 Днес (0) | Вчера (0)

Полицията задържа група за поръчкови убийства и рекет

13 Август 2014 13:54 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 13 август 2014, 13:58

Заловени са 7 души, от които една жена

Организирана престъпна група, извършвала тежки криминални престъпления, е задържана при спецоперация на ГД "Криминална полиция"

Операцията е реализирана под ръководството на Специализираната прокуратура
Пресцентърът предоставя видеоматериал!

Под ръководството на Специализираната прокуратура е осъществена специализирана полицейска операция, при която е неутрализирана въоръжена организирана престъпна група, действала на територията на Враца и страната, съобщиха от МВР.

Оперативно-издирвателните действия на служители от ГД " Криминална полиция” стартирали след получена информация за престъпна група, извършвала тежки криминални престъпления.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Специализираната прокуратура. В хода на разследването криминалистите са установили лидера на групата – А.П. /35г./, известен с прякора Главестия. Той е криминално проявен, регистриран многократно за изнудване, телесни повреди и закани за убийство, изключително безскрупулен и жесток човек. Изяснено е, че заедно с подбрани от него криминално проявени лица, А.П. се е занимавал с незаконна лихварска дейност и събирал дължимите суми чрез принуда и насилие. Взелите заем получавали закани за убийство, имотите на част от тях бивали опожарени, често на длъжниците бил нанасян жесток побой.

При проведените оперативни действия били установени и членовете на групата: А.А. /35г./, Ц.Ц./37г./- Квиц, И.Н./27г./- Зъбчо, В.П. /50г./ - Лунгара, М.И. /38г./- Бижуто, Б.К. /60г./-Биби и 30-годишната Н.М. – всичките криминално проявени. Криминалистите стигнали и до информацията, че групата разполага с незакононо автоматично оръжие, съпричастна е към извършването на поръчкови убийства на територията на страната, проявява особена жестокост и бруталност.

Стартиралата операция на служителите на ГДКП, съвместно с колегите им от ОДМВР-Враца и Дирекция "Специализирани полицейски сили", е реализирана след планиране на действията, съгласувани и под ръководството на Специализираната прокуратура.

В хода им са извършени претърсвания на няколко адреса в Козлодуй, Оряхово, Мизия, с. Гложене и с. Галиче. Оттам са иззети голямо количество документи, записни заповеди, договори, чужди дебитни и лични карти, свидетелства за правоуправление на МПС, мобилни телефони и СИМ карти, черни маски, пушка помпа, друго оръжие и боеприпаси за него, голямо количество златни накити с неустановен произход, бухалки, белезници, крупни парични суми.

След 24-часовия полицейски арест, на лидера и членовете на групата са повдигнати обвинения за престъпления по чл. 321 от НК и прокуратурата им е наложила мярка за задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярката "задържане под стража" за всеки от тях.мки

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив