22 Юни 2024, 13:36 Днес (0) | Вчера (3)

Помислете за лошото, за да ви отмине

30 Декември 2002 в-к "Кеш" по статията работи:
A+ A-

Сложете и медицинска застраховка в куфара, ако ще пътувате по Нова година

ДЗИ пусна тези дни на пазара нов продукт за любителите на екстравагантни купони. Ако ще празнувате в чужбина, изберете комплексна медицинска застраховка с асистанс. "Злополука и медицински разходи за често пътуващи в чужбина с осигурен асистанс" на ДЗИ е едно от добрите решения. Компанията CORIS Assistance осигурява денонощен асистанс на клиентите, които я предпочетат.

Туристическите агенции предлагат безброй дестинации с примамливи предложения за новогодишната нощ. Преди празниците "ДЗИ ­ Общо застраховане" АД лицензира нов продукт за всички, които не обичат да си стоят у дома. Полицата ще ви помогне при злополука и ще покрие медицинските ви разходи, ако пътувате често извън България. Услугата включва асистанс и е валидна за неограничен брой пътувания в целия свят в рамките на една календарна година. Срещу платената премия по застраховката "ДЗИ ­ Общо застраховане" АД ще покрива и разходи за репатриране или други оказани на застрахования услуги. Компанията се ангажира също и с изплащане на обезщетение при евентуален трагичен инцидент със застрахования.
Условието, поставено при сключването на застраховката, е да бъдете български гражданин или чужденец със статут на временно пребиваващ у нас. Второто условие е клиентите на този продукт да не са навършили 75 години към датата на заминаване.
Продължителността на застраховката е 12 месеца и започва да тече от датата, посочена за начало на застрахователната полица. Въпреки че броят на пътуванията е неограничен, има лимит за пределна продължителност на пътуванията.
При злополука или внезапно заболяване в рамките на 48 часа трябва да информирате асистанс компанията CORIS Assistance. Телефоните за връзка са посочени в полицата и са денонощни.
Асистанс компанията гарантира възможността за получаване на висококвалифицирана медицинска помощ. Ще бъдете насочени към специализирано здравно заведение, а при необходимост ще ви бъде осигурен и транспорт. Направените разходи се заплащат директно от "ДЗИ ­ Общо застраховане" АД посредством асистанс компанията.
Застрахователните покрития за медицински разходи са до
15 000 щ. д., а при пътувания до Австрия, Испания и Холандия ­ до 30 000 щ. д.
Застраховката включва и допълнителни услуги като правна помощ, доставка на животоподдържащи лекарства, които не могат да бъдат закупени на място, предаване на спешни съобщения, туристическа информация.
Други компании, които предлагат медицински застраховки при пътуване в чужбина с осигурен асистанс, са "Булстрад" и "Алианц България", но който и застраховател да изберете, не забравяйте две неща. Осведомете го до 48 часа (1) за всеки инцидент, при който сте получили медицинска помощ, дори да не използвате услугите на асистанс компанията. Похарчените за медицински разходи суми в този случай ще ви се възстановят само ако имате фактура за разходите (2).

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 21 Юни 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8246
GBP 2.4796 2.4887 2.3142
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив