18 Април 2024, 11:44 Днес (3) | Вчера (11)

Пореден туроператор излъга десетки хора и обяви фалит

07 Юни 2013 13:31 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 7 юни 2013, 14:21
sofia-airport.bg

Собственичката на фалиралата агенция Диана Орелова не отговаряла на нито един телефон

Фалирала туристическа фирма остави десетки пътници на летище София. Причината е, че от агенцията им прибрали парите, но така и не платили на авиопревозвача. Хората разбрали за измамата чак на летището, когато се оказало, че всъщност нямат билети.

Преди два дни Даниела Бенишева идва на летището заради предстоящото пътуване до Виена. Планирала го е отдавна, купила си е билет за този полет преди месец и няма търпение да се срещне с приятелите си там. Самолетът обаче излита без нея, съобщи bTV.

„Бях полята със студен душ. Казаха ми, че билетът ми е невалиден. Резервацията просто не съществува, такъв билет няма и аз не мога да пътувам. След което аз просто се обърнах и към служител от австрийските авиолинии, а отговорът беше, че фирмата, от която съм закупила билета - "Демо турс", вече от няколко дни е обявена в несъстоятелност", разказа Даниела.

Тя твърди, че и друг път е пътувала със същата туристическа фирма, затова й се доверила. Платила си билета, без да подозира, че компанията е пред фалит и че ще бъде измамена с над 300 лева.

Собственичката на фалиралата агенция Диана Орелова не отговаряла на нито един телефон.

Малко вероятно е измамените пътници да си получат парите, твърдят от потребителските асоциации и призовават министерството на икономиката за промени наредбата за застраховките на туристическите фирми.

За измамените пътници като Даниела остава утешението, че могат да сигнализират в полицията. Мнозина от ужилените са го направили. В столичното 5-о районно вече има 8 жалби срещу "Демо турс" по случая са образувани три дела, а Диана Орелова е с обвинение за измама.

Туроператорът е регистриран в края на януари 2005 година. Адресната му регистрация е в столичния комплекс „Младост“ 3, бл.367. Офисите на дружеството бяха разположени в хотел "Хемус" и в подлеза пред Президенството. Сайтът на компанията - www.demo.bg вече не е активен.

От регистъра на лицензираните туроператори към Министерство на икономиката не става ясно, при кой е застраховател дружеството има сключена задължителната за бранша полица по чл. 42 от Закона за туризма. 

 

От архивирани страници на сайта на „Демо Турс“ става ясно, че туроператорът е предлагал  като бонус безплатна медицинска застраховка за 3 дена от пътуването на клиента си при закупуване на самолетен билет, с покритие 10 хил. евро. Застрахователят е бил  QBE.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8387
GBP 2.4796 2.4887 2.2891
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив