19 Април 2024, 10:39 Днес (5) | Вчера (11)

Порой наводни пътя при Поповица, има закъсали автомобили

28 Септември 2015 09:51 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 28 септември 2015, 09:56
Под лиценза на creativecommons

Силен дъжд в Шумен предизвика наводнения и нанесе значителни щети

Порой, придружен с градушка, затвори пътя Пловдив-Хасково при село Поповица, съобщи за Дарик областният управител Розалин Петков.

По думите му от проливния неделен дъжд са наводнени и десетина дворове на къщи. Екипи на пожарната са изпратени на място да отводняват и оказват съдействие на закъсалите автомобили. Пострадали хора няма. Трафикът в неделя вечерта временно бе отклонен към магистрала "Тракия".

Наводненият участък бе пуснат малко след полунощ, тъй като тогава водата се оттече,  но сега състоянието е критично, алармира тази сутрин зам.-кметът на община Садово Петър Георгиев.

Той уточни, че рано сутринта отново е започнало да вали много силно и все още продължава, а по трасето се стича вода като река. Георгиев допълни, че сигнализирал за проблема на полицията, но все още пътя не е затворен повторно.

Под вода е част от международен път Е-80, съобщи за Радио ''Фокус'' - Пловдив Петър Георгиев, заместник-кмет на община Садово. По думите му, наводненият участък по международния път е увеличил размера си – вече е 70-80 метра. Нивото на водата вече е 60-70 см.

Водата от главния път се стича към дворовете на хората, съобщи тази сутрин говорителят на пловдивската пожарна Цвятко Дешев, позовавайки се на получените сигнали. Към мястото пътуват пожарни коли и дежурни екипи. Отново има закъсали автомобили.

Пороен дъжд се изля и над Шумен тази нощ и предизвика много наводнения и значителни материални щети. Най-сериозно е пострадал райна около мостовете по пътя за кв. "Тракия”, съобщи Дарик.

Реката там е преляла и е помела всичко по пътя си, изронвайки част от асфалтовата настилка и наводнявайки изкопи по проекта за водния цикъл на Шумен. Няколко автомобила са останали във водния капан, няма пострадали хора.

От шуменската хидрометеорологична станция съобщиха, че в рамките на около един час и двайсет минути количеството на падналия валеж над града е 41 л/кв.м.

Наводнени са и партерните етажи и сутерени на болницата и онкоцентъра в града.

От Община Шумен заявиха, че има постъпили много сигнали за наводнени мази и закъсали автомобили.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив