11 Октомври 2024, 05:20 Днес (0) | Вчера (2)

Пострадалите при пожара огнеборци и охранители също ще получат обезщетения

12 Март 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

При пожара в сградата на Министерски съвет, миналата събота (6 март), освен имуществени щети имаше пострадали и няколко души.

Един от тях е огнеборец, който е паднал от стълба и има сериозна черепно-мозъчна травма и все още се намира в болница. Други двама пожарникари и двама служители на НСО пък са били обгазени и им е оказана необходимата медицинска помощ в "Пирогов".
Според животозастрахователната компания на ДЗИ, в която са застраховани служителите на Министерството на вътрешните работи, към които се водят и служителите на пожарната, пострадалите при инцидента ще получат полагащите им се обезщетения.
Служителите на НСО са били застраховани в ЗК "Орел Живот". От дружеството съобщиха специално за "INSURANCE.BG", че до момента не са търсени за съдействие, нито пък им е отправян някакъв иск за обезщетение. Те са готови да платят на пострадалите служители на НСО. Нещо повече от "Орел Живот" са изпратили писмо до ведомството, за да ги уведомят, че ако има пострадали техни служители ще трябва да депозират в офиса на компанията своите искове.  
По закон всички служители от системата на  МВР трябва да имат рискова застраховка "Живот". Изборът на застраховател се извършва след провеждане на конкурс за възлагане на обществена поръчка, потвърдиха от вътрешното ведомство. Всички служители пострадали при изпълнение на служебния си дълг получават обезщетение според степента на уврежданията от претърпяната злополука. Размерът на уврежданията се доказва с експертно медицинско свидетелство.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 10 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7850
GBP 2.4796 2.4887 2.3356
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив