28 Март 2024, 17:46 Днес (11) | Вчера (12)

Пощенска банка и ClaimCompass предлага защита на правата на потребителите при проблемни полети

31 Май 2019 15:10 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 31 май 2019, 15:13
Пощенска банка

Пощенска банка сключи ново стратегическо партньорство в интерес на своите клиенти – с ClaimCompass, българска технологична компания, която защитава професионално правата на пътниците при проблем с полета им вместо тях.

От него могат да се възползват картодържатели на кредитни карти от банката, която единствена на пазара предлага иновативната услуга. Само за тях се предлага и ексклузивна възможност – да подадат заявка за проследяване на бъдещ полет и в случай че с него има проблем, ClaimCompass осъществява контакт с клиента и го информира за следващите стъпки за подаване на иск и получаване на обезщетение. 

Партньорството с иновативния финтех се вписва в цялостната стратегия на Пощенска банка за развитие на бизнес средата у нас и целенасочената ѝ инвестиция в подкрепа на перспективни идеи, стартиращи компании и хората в България. ClaimCompass е технологичен стартъп, създаден през 2015 г. Опитът на основателите ѝ показва, че потребителите често не са наясно със законовите възможности да потърсят компенсации в случай на проблеми с авиопревозвача, и затова компанията предлага професионална защита на правата им. До момента, ClaimCompass е обработила над 100 000 иска за обезщетения и изплатила над 7 милиона евро в обезщетения за своите клиенти. Все повече хора се доверяват на компанията, която обработва средно над 5 000 иска на месец.

Сътрудничеството с ClaimCompass е част от концепцията на Пощенска банка да добавя стойност за своите клиенти и да им предоставя атрактивни допълнителни услуги към продуктите, които предлага. Благодарение на него картодържателите с кредитни карти на банката получават шанс по-добре да защитят правата си при пътуване, като контактуват с компанията изцяло онлайн, и да получат до 600 евро обезщетение при възникнал проблем, което е изключително удобство при все по-нарастващия брой полети. 

За да се възползват от услугите на ClaimCompass, клиентите трябва да подадат иск за закъснял или отменен полет, или да заявят проследяване на бъдещ полет през специалната секция на сайта на Пощенска банка. Скоро те ще могат да се възползват от тях и през EVA – първият кредитен банков чатбот, достъпен 24/7 във Facebook Messenger. Всяко подаване на иск за обезщетение в системата е безплатно, като ClaimCompass взима комисиона само при успешно получена от клиента компенсация. За картодържателите на Пощенска банка със среден и висок клас кредитни карти – Visa Gold, Visa Premium, Mastercard World и Mastercard World Premium, тази комисионна ще бъде по-ниска от стандартната. Процесът по обезщетяване на пътниците, с който ClaimCompass изцяло се ангажира, отнема между 4 и 8 седмици освен в случаите, когато се стига до съд. 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив