19 Април 2024, 06:34 Днес (0) | Вчера (11)

Предлагат да има застраховка срещу COVID-19 при пътуване през лятото

18 Май 2020 09:33 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 18 май 2020, 10:28

Предстои да бъде предоставена и възможност за застраховка COVID-19 и за българските хотелиери

Застраховки срещу коронавирус ще се предлагат на туристите при пътуване през лятото. Това стана ясно от думите на председателя на Асоциацията на българските туроператори Даниела Стоева в предаването "Още от деня" по БНТ. Застраховките са предназначени за българи, които искат да почиват в съседни на страната ни държави.
Медицинската застраховка, която в момента предлагат българските застрахователни компании, ще включва допълнителна опция. В стандартната полица ще има клауза за покриване на разходи за лечение на коронавирус в чужбина. Според туроператора Евелина Пулева, когато българи отидат в Англия и се установи, че някой е болен, тогава цялото лечение ще бъде за сметка на тази застраховка, която го покрива. Туроператорите са категорични, че повишаване в цената на услугата няма да има.
От Асоциацията на туроператорите казаха, че такава застраховка вече се предлага, но конкретните условия при нея ще се уточнят от застрахователите съвсем скоро.

Предстои да бъде предоставена и възможност за застраховка COVID-19 и за българските хотелиери. Оказва се, че те не са защитени, ако има жалби за заразяване с коронавирус от чуждестранен турист.
Туроператорите ще предлагат и още един вид застраховка, която ще даде възможност на българите да отменят пътуването си в чужбина заради заболяване от коронавирус.

Припомняме, преди три дни министърът на туризма Николина Ангелкова обяви след среща с бранша в Бургас, че се обсъжда възможност за отваряне на границите за туристи на двустранна основа с държави със сходна с нашата епидемична обстановка. Министърът на туризма обяви, че ако стартират пътуванията на чуждестранни туристи, на този етап е предложена примерна декларация, съгласувана и одобрена от съответните компетентни органи. С нея гостът декларира, че не е болен, запознат е с условията в страната и при които работят местата за настаняване у нас и ако се разболее тук, допълнителните разходи се поемат от здравната му застраховка, здравен фонд или за негова сметка.  Ако остане в сила тази декларация, тя ще бъде публикувана и изпратена до всички, с които работим, за да може пътуващите да са запознати, уточни министърът.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив