23 Юни 2024, 05:07 Днес (0) | Вчера (0)

Представиха инструмент за предотвратяване на измамите, свързани с бази данни

03 Октомври 2017 13:33 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 3 октомври 2017, 12:04

143 милиона самоличности са били компрометирани само за един месец

Бизнесът с откраднати данни е ежедневие, а нарушителите стават все по-изобретателни и все по-бързи с всеки изминал ден. Само в рамките на изминалия месец 143 милиона самоличности са били компрометирани. Злоупотребата с откраднати данни, публикувани в мрежата, може да отнеме само 9 минути.
Имайки предвид, че времето за реакция при борбата с измами е от изключително значение, Mastercard представи система за ранно засичане на потенциални опасности – Early Detection System (EDS), с която подпомага финансовите институции да предприемат действия по-бързо, като по този начин предотвратяват по-сериозни атаки и нежеланите от тях последствия.
Системата за ранно засичане EDS използва мрежовите данни на Mastercard, способностите за предсказване на потенциални опасности и комбинация от вътрешни и външни бази данни. При засичане на карта или сметка в риск, системата изпраща сигнал до банката издател с информация за съответното ниво на риск. След това информацията за опасността се използва за определяне какви по-конкретни действия да се предприемат – от по-внимателен мониторинг на трансакциите до проактивно издаване на нова карта.
"Знанието е сила и тази услуга помага на издателите на банкови карти да реагират значително по-бързо и с по-голяма прецизност да спират потенциални измами преди те да са се случили", каза Аджай Бала, президент Рискове и сигурност в Mastercard. "Нашите издатели могат проактивно да засекат измамите, използвайки информацията от предишни пробиви и хакерски атаки на данните, което ще им помогне да намалят разходите и да поддържат възможно най-доброто ниво на сигурност за картодържателите".

Системата за ранно засичане на потенциални опасности на Mastercard е достъпна до издатели на карти в целия свят и улавя всички видове измами, свързани с трансакциите. Системата идентифицира от активна нелегална търговия на данни от сметки, през идентификация на карти, които се тестват преди да бъдат използвани за измама, до данни, които са в риск, но без достатъчно солидни доказателства, за да бъдат обявени като компрометирани. Това осигурява на банките издатели сигнали за много по-широк спектър на бази данни в риск, при това поне 6-18 месеца по-бързо в сравнение с традиционните сигнали.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 21 Юни 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8246
GBP 2.4796 2.4887 2.3142
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив