03 Май 2024, 16:49 Днес (0) | Вчера (13)

Пресякоха трафик на кокаин в Италия

21 Октомври 2005 11:40 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

В резултат на сътрудничеството между българските и италианските служби бе проследена и разкрита престъпната група, организирала канала за наркотрафик от Южна Америка през България до Италия

Проследяването и разкриването на канала за скъпата дрога от Южна Америка през България за Италия започва след като българските спецполицаи установяват, че негов организатор е италиански гражданин,  който пребивава постоянно в страната ни и върши престъпната си дейност под прикритието на легален бизнес с внос и търговия с плодове, като използва фирми на български граждани, предимно от Габрово. 80 килограма кокаин, укрити в контейнер с банани, предназначени за габровска фирма, бяха заловени през май 2004 г. в Санта Мария, Колумбия. При митническа проверка на 13 юли т. г. в контейнер на пристанище Варна беше открита голяма наркопратка от 117 килограма кокаин, укрит в дървени палети в товар от палмова сърцевина, пристигащ от Коста Рика. Фактурите за покупко-продажба на стоката сочат за получател габровска фирма. Според изработената схема, кокаинът пристига на българско пристанище, укрит в дървени палети, използвани за транспортиране на цитрусови плодове.  Доставен в Габрово, той се претоварва и се укрива в тирове, пълни най-често с дървен материал, предназначен за износ в Италия. Наркотикът е претоварван и укриван сред стока с български произход, като по този начин трафикантите намалявали риска от засилени гранични и митнически проверки. През юли служителите от НСБОП и колегите им от РЗБОП - Габрово и Варна задържаха двама  които са отговаряли за транспортирането на дрогата от Южна Америка за България. Издирваният тогава италиански гражданин, който след залавянето на голямата кокаинова пратка се укри, се е предал в Италия,  с което реализацията на случая и на италианска територия вече е факт.
В резултат на сътрудничеството между българските и италианските служби бе проследена и разкрита престъпната група, организирала  канала за наркотрафик от Южна Америка през България до Италия, обясниха от МВР.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив