20 Април 2024, 07:21 Днес (0) | Вчера (10)

При авария в дома "Интерамерикан" намира специалист

10 Юли 2003 в-к "Пари" по статията работи:
A+ A-

Всеки клиент, сключил застраховка Домашно имущество в Интерамерикан-България, ще получи като бонус новата услуга на компанията Home Help или Домашен асистанс. Такъв тип услуга се предлага за първи път в България.

Всеки клиент, сключил застраховка Домашно имущество в Интерамерикан-България, ще получи като бонус новата услуга на компанията Home Help или Домашен асистанс. Такъв тип услуга се предлага за първи път в България.
Това е едно улеснение за нашите клиенти и мисля, че може значително да подобри продажбите на застраховката Домашно имущество, коментира Коста Чолаков, изп. директор на Интерамерикан-България ЗАД.
Застрахователят предлага новата си услуга чрез Интерамерикан асистанс. Асистиращата компания поддържа 24-часова телефонна линия, на която по всяко време на денонощието клиентите биха могли да позвънят в случай на нужда. В резултат на получен сигнал от застрахованото лице компанията ще организира посещението на ВиК специалист, ключар, стъклар или електротехник в дома на застрахованото лице, за да бъде отстранена аварията.
Два са възможните варианти за ползване на тази услуга. Единият е, когато повикването е в резултат на настъпило застрахователно събитие. Тогава Интерамерикан асистанс организира посещение на някои от посочените специалисти в зависимост от аварията и поема и първоначалната такса за посещение на специалиста. Таксата не може да надвишава 10 лв. Вложените материали са за сметка на застрахования клиент.
Възможно е и повикване от страна на клиента, без да е настъпило застрахователно събитие. В този случай компанията отново организира посещението на специалист, но таксата за посещение се покрива от застрахованото лице. Стойността на вложените материали също е за негова сметка.
Интерамерикан-България ще предложи в близките няколко месеца по-разширено покритие към услугата Домашен асистанс, което ще обхване и по-голям обем от услуги. Покритието ще се закупува от клиентите като допълнение към застраховката Домашно имущество.
С подкрепата на Интерамерикан асистанс-Гърция разширеното покритие В за услугата Пътна помощ, което до момента беше валидно и при пътуване на територията на Гърция, се разширява, като вече покрива цяла Европа. Това няма да се отрази на цената, на която се е предлагало до момента това ниво на покритие, тя ще остане същата, обясни Чолаков. Ние бяхме и първите, които въведохме предплатена услуга в областта на пътната помощ, допълни той.
Клиентите биха могли да избират между три нива на покритие в областта на пътната помощ. Първото, покритие А или основната програма, осигурява неограничен брой повиквания през годината. То покрива отстраняването на повреда на място при техническа възможност. В случай че не е възможно, ако повредата е настъпила в населено място, МПС се транспортира до най-близкия сервиз или пък до мястото му на домуване, ако е в същото това място. Ако на територията, на която е настъпила повредата на автомобила, няма сервиз, то той ще бъде транспортиран до най-близкия такъв.
Покритие Б вкл. покритие А. Но в случай че настъпилата повреда е на разстояние повече от 100 км от мястото на домуване и няма възможност за нейното отстраняване в рамките на 24 часа, то това ниво покрива и разходите за нощувка в хотел на водача и един негов придружител до 40 лв. общо. Ако повредата не може да бъде отстранена в рамките на 48 часа, МПС се транспортира до мястото на домуване или до специализиран сервиз.
Както вече споменахме, покритие В, освен че съдържа покрития А и Б, е валидно за територията на цяла Европа. Тогава при настъпила повреда на конкретна територия МПС ще бъде транспортирано до най-близкия сервиз, независимо дали се намира във или извън населено място.
През миналата година Интерамерикан-България предложи на вниманието на своите клиенти и услугата Auto Help или Автомобилен асистанс, която и през тази година предлага със застраховките Гражданска отговорност. Така на всеки закупил застраховка гражданска отговорност от Интерамерикан-България при пътнотранспортно произшествие се осигурява безплатно чрез Интерамерикан асистанс посещение на мястото на събитието от представител на компанията, изготвяне на схема на събитието, снимки, попълване на уведомление и при необходимост репатриране на разстояние максимум 10 км.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив