25 Април 2024, 17:56 Днес (14) | Вчера (12)

Привличаме швейцарски инвестиции в сферата на аутсорсинг и IT индустрията

09 Февруари 2016 17:25 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 9 февруари 2016, 17:27

В Швейцария ще бъде проведен икономически форум за представяне на предимствата ни като инвестиционна дестинация

Възможностите за привличане на швейцарски инвестиции у нас в сферата на аутсорсинг и IT индустрията обсъдиха на двустранна среща министърът на икономиката Божидар Лукарски и посланикът на Швейцария Н. Пр. Денис Кнобел. По думите на посланика в страната ни има добри предпоставки за привличане на интереса на швейцарския бизнес, който в опита си да оптимизира производствата си насочва поглед навън.

"България има много силни позиции в Европа. Нашият бизнес трябва да се запознае с възможностите, които предлагате", посочи на срещата посланик Кнобел. Той отбеляза, че трудно се привлича интересът на швейцарските фирми, но че усилията, които страната ни полага дават видими резултати. "Посланикът на България в Швейцария Н. Пр. Меглена Плугчиева постигна много в това отношение и успя да качи на борда големи швейцарски компании", допълни той.

На срещата беше обсъдено предстоящо посещение на министър Лукарски в Швейцария, в рамките на което ще бъде проведен икономически форум за представяне на предимствата ни като инвестиционна дестинация за аутсорсинг и IT. Посланик Кнобел подчерта важността на това посещение като естествено продължение на последните визити на премиера Бойко Борисов и президента Росен Плевнелиев в Швейцария и като решителна стъпка за позиционирането на България в спектъра на швейцарските фирми.

В началото на лятото предстои да бъде осъществено и посещение на голяма бизнес делегация от Швейцария в България.

Министър Лукарски и посланик Кнобел обсъдиха още напредъка по въвеждането на системата за дуално обучение у нас. "Надявам се с новия министър на образованието г-жа Кунева да дадем сериозен тласък в това направление, защото всичко показва, че там, където има ефективно дуално обучение, безработицата е много по-ниска, особено що се отнася до младежката", подчерта министър Лукарски.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 25 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8302
GBP 2.4796 2.4887 2.2756
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив