04 Май 2024, 09:53 Днес (0) | Вчера (0)

Приключи процедурата за Интернет свързаност на училищата в България

12 Май 2005 16:34 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Победител в конкурса е Консорциум "Училища Онлайн"

Приключи тръжната процедура за Интернет свързаност на българските училища, създаването на комуникационна инфраструктура и изграждането на единен център за управление на комуникациите и съдържанието. Това съобщиха от МТС. Предложения за участие в конкурса постъпиха от консорциумите "Училища Онлайн" между фирмите БТК АД, Телелинк АД, Парафлоу комюникейшънс ООД и Ларексо АД; "Национална образователна интернет мрежа" между фирмите Контракс ООД, Комнет България Холдинг ООД, Телеком Партнерс Нетуърк ООД, Евротур Сат ТВ АД, Трансат АД, Лирекс ООД.
В комисията по оценяването участваха водещи експерти от МТС, Агенцията за развитие на съобщенията, информационните и комуникационните технологии (АРСИКТ), от мрежата на държавната администрация, както и представители на академичните среди – БАН и ВУЗ.
За победител в процедурата комисията посочи Консорциума "Училища Онлайн" като единствен кандидат, който отговаря на всички изисквания от документацията за провеждането на процедурата за възлагане на обществената поръчка и на ЗОП.
Първите 1000 училища ще разполагат с широколентов достъп до началото на следващата учебна година, а останалите ще бъдат свързани през месец февруари 2006 г. С реализацията на този проект България ще премине от последно на първо място в Европа по брой училища с осигурен широколентов достъп.
Търгът за Интернет свързаност е част от изпълнението на Стратегията и Плана за действие за въвеждане на ИКТ в българските училища, разработени от МТС и МОН и приети през тази година от МС и НС. Стратегията включва още и изграждането на нови компютърни кабинети във всяко училище до средата на годината, обучение на всички учители за използването на информационните технологии, както и създаването на образователно съдържание.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив