25 Април 2024, 12:30 Днес (6) | Вчера (12)

Приоритет за МТСП е създаване на система за здравословни и безопасни работни места

12 Февруари 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

По програма ФАР са предвидени 9 млн. евро за безопасни и здравословни условия на труд

Приоритет за МТСП е създаване на система за здравословни и безопасни работни места . Това каза днес заместник-министърът на труда и социалната политика Валери Апостолов, който откри Първата национална конференция на Българския форум “Здравословни и безопасни работни места”. Организатори и учредители на конференцията, която се провежда под мотото “Здраве и безопасност при работа – повече възможности в подкрепа на бизнеса и благосъстоянието” са 11 български правителствени и неправителствени организации. Заместник-министър Апостолов напомни за водената от правителството и МТСП активна политика, която има за цел пълната хармонизация на българското законодателство в тази област с правото на Европейския съюз. Повишаването на благосъстоянието при работа, осигуряването на безопасни и здравословни условия на труд и просперитет на работодателите и работниците и служителите са сред основните цели и задачи на правителството до 2006 г., подчерта той.
Министерството на труда и социалната политика чрез фонд “Условия на труд” е осигурило над 4 млн. лв. за обучение на работници и работодатели; проведени са редица семинари за осигуряване на по-добра работна среда, добави още заместник-министър Апостолов. И допълни, че фонд “Условия на труд” осигурява част от финансирането на конкретни проекти в тази сфера.
Заместник-министър Валери Апостолов съобщи пред участниците в конференцията, че по програма ФАР са предвидени 9 млн. евро за изграждането на съвременна система за безопасни и здравословни условия на труд.
В заключение заместник-министърът на труда и социалната политика пожела успех на участниците в конференцията и подчерта ролята, която подобен род форуми имат за създаването на съвременна и превантивна система за безопасност и здраве при работа.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив