05 Май 2024, 03:23 Днес (1) | Вчера (0)

ПроКредит Банк стартира инициатива “ПроЗрачно”

09 Септември 2005 13:12 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Кампанията има за цел да помогне на хората да изискват правилна информация, когато теглят кредит, използват лизингови услуги или решат да вложат парите си в банка

ПроКредит Банк (България) АД стартира разяснителна инициатива “ПроЗрачно”, съобщиха от банката. Кампанията има за цел да разясни на българския потребител каква е реалната цена на банковата услуга и по този начин да помогне на хората да изискват правилна информация, когато теглят кредит, използват лизингови услуги или решат да вложат парите си в банка.
Идеята на тази инициатива е да допринесе за цялостно повишаване на нивото на банковата култура на потребителите, като по този начин би трябвало да ги предпази от грешни за тях финансови решения, предизвикани от неправилно подадена или съответно изискана информация.
Разяснителните материали включват следната информация за потенциалните потребители на банкови услуги: обяснение на видовете кредити, които банките предлагат, списък на таксите и комисионите, свързани с ползването на кредит (личен помощник), всички допълнителни разходи и бонус услуги при отпускане на кредит, примерен погасителен план, описание на видовете спестовни продукти, изчисляване на лихва по депозит, видове депозити – възможни опции за клиента, допълнителни услуги – бонуси към депозитните продукти, речник на най-често използваните банкови термини.
Кампанията няма за цел да сравнява условията на различните финансови институции, а дa подпомогне клиентите сами да достигнат до най-правилното за техния конкретен случай решение, подчертават от банката..
През октомври ПроКредит Банк предвижда да проведе “отворени дни” под мотото “ПроЗрачно” във всички свои клонове, където желаещите ще могат да се запознаят отблизо с функционирането на една банкова институция и да зададат открито въпросите, които ги интересуват.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив