18 Май 2024, 19:11 Днес (0) | Вчера (11)

Провежда се заключителната сесия на Форума за постигане на консенсус по приоритетите на Оперативните програми на Националния план за развитие 2007-2013

13 Декември 2005 13:00 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

По време на сесията ще бъдат представени варианти на основните елементи на Оперативните програми, както и индикативния размер на средствата по които може да се кандидатства за финансиране

Четвъртата заключителна сесия на Форума за постигане на консенсус по приоритетите на Оперативните програми на Националния план за развитие 2007-2013 година ще се проведе на 14 декември 2005 година от 9.00 часа в зала Мусала на хотел Хилтън, София. Форумът ще бъде открит от министъра на финансите Пламен Орешарски.
По време на сесията ще бъдат представени и дискутирани актуалните варианти на основните елементи на Оперативните програми, както и индикативния размер на средствата, които се предлага да бъдат заделени за всеки приоритет и мерките към него, по които може да се кандидатства за финансиране. За пръв път ще се представят и двете нови Оперативни програми – “Изграждане на административен капацитет” и “Рибарство и аквакултури”. Предвижда се участниците във Форума да отправят препоръки към работните групи за по-нататъшната им работа по финализиране на Оперативните програми. Като гости са поканени представители на дипломатически мисии, международни организации, държавни и административни институции и др.
Националният план за развитие (НПР) на Република България за периода 2007-2013 г. е основен стратегически документ, въз основа на който ще се договаря финансирането за България от Структурните фондове и Кохезионния фонд на ЕС. Агенцията за икономически анализи и прогнози /АИАП/ към министерството на финансите координира цялостния процес на разработване на плана. На проведените досега три сесии на Форума бяха обсъдени и съгласувани анализите на силните и слабите страни, възможностите и заплахите на шестте Оперативни програми /ОП/ на НПР, като се отправиха препоръки към Работните групи, бяха дискутирани предложенията за приоритети и цели на програмите, беше извършена координация в работата по изработването на индикатори на ОП, както и разпределението на средствата и неговото обосноваване въз основа на реалните потребности.
За търсене на консенсус между всички заинтересовани страни по тези изключително важни не само за правителството, но и за цялото общество въпроси се прилага т.нар. “Форум подход”. Реализирането на проекта се извършва с методологическата и финансова подкрепа на Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив