28 Март 2024, 14:12 Днес (8) | Вчера (12)

Прокуратурата обвини нападателя на лекаря от Раковски в нанасяне на лека телесна повреда

19 Декември 2014 17:27 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 19 декември 2014, 17:05
скрийншот

Ако бъде признат за виновен, Стоян Костадинов може да получи наказание от до 3 години лишаване от свобода

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем Стоян Костадинов, който на 14 декември с група роми нападна и удари в лицето лекар от спешния кабинет в гр. Раковски

Мъжът е обвинен в причиняване на лека телесна повреда, изразяваща се в травматичен оток и кръвонасядане в главата. По закон за това престъпление се предвижда наказание до три години лишаване от свобода. "Разследването по делото е приключило в максимално кратък срок и са събрани всички възможни доказателства", посочват от районната прокуратура.

Установено е, че в нощта на инцидента Стоян Костадинов, жената, с която живее на семейни начала и нейната майка са отишли с автомобил до центъра за неотложна помощ в гр. Раковски, за да закарат детето им, което било погълнало перилен препарат. Те били посрещнати от дежурния лекар д-р Божидара Пеевска. Тя се опитала да обясни на родителите, че детето се нуждае от спешна промивка в токсикологията в гр. Пловдив, но те настоявали тя лично и веднага да извърши манипулацията. Възникнал скандал, като Костадинов и близките му обиждали и заплашили лекарката. В един момент мъжът ударил шамар в главата на д-р Пеевска, като я нарекъл "Мръсна пияница!".

По делото са извършени множество следствени действия, включително разпити на дванадесет свидетели, съдебна медицинска експертиза, извършено е разпознаване и са приложени множество писмени материали. Обвиняемият Стоян Костадинов е криминално проявен и осъждан, посочват още от прокуратурата.

Прокуратурата вече внесе в Районния съд в Пловдив искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Костадинов. След произнасянето на съда обвинителният акт срещу мъжа ще бъде внесен в съда.  

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8017
GBP 2.4796 2.4887 2.2783
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив