25 Април 2024, 08:33 Днес (0) | Вчера (12)

Промени в ръководството на ЗК "Юпитер"

17 Март 2003 в-к "Дневник" по статията работи:
A+ A-

Славка Иванова беше избрана за председател на управителния съвет на застрахователна компания "Юпитер" на проведеното в петък общо събрание на акционерите.

Славка Иванова беше избрана за председател на управителния съвет на застрахователна компания "Юпитер" на проведеното в петък общо събрание на акционерите. Досега тя беше в надзорния съвет на застрахователното дружество. Славка Иванова е известна като собственик на финансова къща "Лейди ВСМ", която притежава миноритарен дял в "Токуда банк". На поста заместник-председател на "Юпитер" остава Рана Кръстева, а Делчо Арсов е вторият изпълнителен директор в "звездната" компания.

Промени претърпя и надзорният съвет на дружеството. За негов председател беше избран Чавдар Държиков, който е и председател на надзора на търговската компания "Маккар" - мажоритарен акционер в "Юпитер". Негов заместник ще бъде адвокатът Стефан Стефанов. Трети член на контролния орган на застрахователя влиза самата "Маккар" като юридическо лице. Компанията ще бъде представлявана от изпълнителния си директор Евгени Харамлийски.

"На застрахователния пазар се наблюдава леко раздвижване, което се отразява и в лекото увеличение на премийни приходи на компаниите. Това е свързано както с въвеждането на нови продукти, така и с нарастване на застрахователната култура на населението", заяви Славка Иванова пред "Дневник" след събранието. За финансовата 2002 г. "Юпитер" е генерирал приходи в размер на 24.8 млн. лв. при 14.8 млн. лв. през 2001 г. На общото събрание акционерите гласуваха още промяна в адреса на управление, като от "Хан Омуртаг" "Юпитер" се премества на ул."Христо Стамолски" в столицата. В новата сграда на застрахователя е разположен и офис на Първа инвестиционна банка, с която "Юпитер" си партнира.

Компанията "Маккар" АД, известна с дългогодишното си присъствие като дистрибутор на пазара на марков алкохол, стана собственик на 82.7% от застрахователното дружество в края на миналата година, след като купи мажоритарния пакет от "Гарант"-Виена. Другият голям акционер в "Юпитер" е "Овъргаз" с 11% от капитала.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив