28 Март 2024, 21:05 Днес (11) | Вчера (12)

Протест на пътни строители блокира движението в триъгълника на властта

11 Октомври 2021 09:48 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 11 октомври 2021, 09:48
Агенция „Пътна инфраструктура“

Камиони ще блокират центъра на София

Тежкотоварни камиони на пътностроителните фирми, които протестират пред сградата на правителството блокираха движението по булевард "Цар Освободител" в отсечката от улица "Георги Раковски" до района на президентството.
Движението на автомобили в центъра на столицата е затруднено, засилено е полицейското присъствие, предаде БНР.
Строителите от Българската браншова камара "Пътища" протестират с настояване да им бъде изплатено дължимото за извършените ремонти. Искат и оставката на министъра на регионалното развитие Виолета Комитова.
Около 8,40 часа пътните строители блокираха и движението по бул. "Дондуков", така че към 9 часа около триъгълника на властта не може да се преминава с автомобили, осигурено е движението само на трамвайните линии, които тръгват от района на протеста.
"Да си пътищар е гордост" – това е един от плакатите, опънати от протестиращите, а около 130 тежкотоварни камиони са в центъра на София.
"Не може тези хора в тези каменни сгради… ние сме ги назначили да работят за нас, а ние работим, а не трябва да ядем според тях", каза един от протестиращите шофьори. "Министърът защо не каза, че няма пари, когато му работихме, а сега ни спират парите".
Изпълнителният директор на Браншова камара "Пътища" инж. Лазар Лазаров отрече пред БНР протестът да е политически. Според него оставката на министър Виолета Комитова няма да задълбочи кризата.
"Проблемът се е задълбочил достатъчно много и точно поради тази причина се иска и нейната оставка, поне за да не се задълбочава още повече, защото влизаме в зимен период. В момента, който започнат да стават пътнотранспортни произшествия вследствие на непочистени пътища, загуби, хора да остават в снега, за да не могат да преминат, тогава проблемът става всеобщ", каза той пред програма "Хоризонт".
Много е засилено полицейското присъствие. В два кордона от полиция и жандармерия е опасана сградата на правителството и тази на близкия Партиен дом.


Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив