24 Април 2024, 01:38 Днес (0) | Вчера (6)

Проучват последиците от пътни катастрофи

04 Май 2016 16:33 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 4 май 2016, 16:44

От БАЗК призовават пострадалите в пътен инцидент да участват в международното проучване "Животът ми след катастрофата"

Повечето жертви на пътни катастрофи, както и семействата на тези жертви, търпят спад в качеството си на живот и жизнения си стандарт, като това понякога се случва в много голяма степен и за дълго време. За да съдейства за намаляване на възможните негативни последствия от пътните катастрофи върху пряко засегнатите, както и върху техните близки, Българската асоциация на пострадали при катастрофи (BAZK)се включва в международно онлайн проучване върху медицинските, психологическите, социалните и икономическите последствия от травмите, получени при пътни катастрофи - "Животът ми след катастрофата". Проучването се провежда в сътрудничество с Европейската Федерация на Жертвите на Пътни Катастрофи (FEVR) и Белгийския Институт за Пътна Безопасност.

Целта на проучването е детайлно да изследва различните последици от травмите, получени при пътни катастрофи и да изследва потенциални фактори, които биха допринесли към постигането на по-добър жизнен стандарт на пострадалите.

Резултатите от настоящото проучване ще спомогнат за формулиране на препоръки за постигане на положителни промени в обществената политика в тази област. По-конкретно резултите от проучването ще бъдат публикувани в доклади и се очаква да спомогнат за формулирането на препоръки за насочване на обществената политика както на европейско, така и на национално ниво. Колкото по-голям е броят на респондентите, върху чиито отговори ще се базират резултатите, толкова по-задълбочени ще бъдат предложените идеи по отношение на нуждите и затрудненията, с които се сблъскват жертвите на катастрофи – и съответно толкова по-значим ще бъде ефектът на проучването върху решенията на властите.

От БАЗК призовават пострадалите в пътен инцидент да участват в проучването.

Достъп до него може да бъде получен ТУК.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив