15 Май 2024, 20:56 Днес (12) | Вчера (11)

Пуснаха застраховка срещу масови стрелби, създадена с помощта на AI

26 Март 2024 11:30 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 26 март 2024, 10:12

Компаниите Gabriel, Chaucer и Merrill Herzog се надяват продуктът им да предотвратява масови стрелби

Технологичната компания Gabriel, специализирана в управлението на кризи при масови стрелби и заплахи от насилие на работното място, в партньорство с презастрахователната група Chaucer и специалистите по управление на кризи от Merrill Herzog пуснаха на пазара нов застрахователен продукт срещу масова стрелба. Проектирана да предотвратява и смекчава последиците от масова стрелба, застраховката Active Assailant е създадена с помощта на изкуствен интелект (AI), който ще предупреждава застрахованите при извършване на атака. Също така ще бъдат уведомявани службите за спешна помощ и намиращите се в съседните сгради. Ще има и видеоплатформа за ефективно управление на кризата в реално време. Продуктът може да бъде предложен на училища, университети, болници и места за религиозни поклонения.

Покритието ще бъде предоставено от Chaucer, за информационната връзка при инциденти ще отговаря Gabriel, а Merrill Herzog ще помага за реакцията и организацията при настъпването на такива кризи.

Според Лиз Хеслип от Chaucer трите компании са създали технологично напреднал продукт - Active Assailant, който предоставя комбинирано покритие на имуществени щети, загуби от прекъсване на дейността, репутационни щети и различни отговорности след инцидент с активни нападатели, извършен в местоположението на застрахования или на съседен обект.

Главният изпълнителен директор на Gabriel – Йони Шеризен, определи продукта като "историческа стъпка в предотвратяването на масови стрелби и други активни заплахи от нападатели". Чрез стимулиране на превантивни мерки, тази застраховка е фокусирана върху изпреварването на заплахите с интелигентни технологии, а не само  плаща за техните последствия, каза още той.

Пол Хачър, главен изпълнителен директор на Merrill Herzog, отбеляза комбинацията от технология и практически решения, които трябва да помогнат за предотвратяването на подобни атаки.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 15 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8116
GBP 2.4796 2.4887 2.2746
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив