20 Април 2024, 15:28 Днес (0) | Вчера (10)

Първа магистърска програма, посветена на публично-частните иновационни партньорства

11 Май 2017 13:03 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 11 май 2017, 11:18

Методиката на преподаване е “учене чрез правене и експериментален опит”

Иновационен диалог е най-новата академична магистратура, която от 2017 година предлага ВУЗФ (Висше училище за застраховане и финанси) на свои студенти. Това е и първата магистърска програма в България, която засяга пълния цикъл на иновационния процес, методи, стратегия и принципи в бизнес организации, неправителствения и публичния сектор. Целта й е да отговори на критичната нужда от знание в областта на публично-частните иновационни партньорства и да срещне хора и екипи, които да работят по редица проекти за социална промяна и социално включване в България.

Мениджмънт дисциплината в областта на иновациите ще надгражда фундаменталната подготовка на млади специалисти, които имат амбиция за експертна и академична кариера; ще предостави подготовка и контакти за една предстояща гъвкава професионална кариера и реализация.

Методиката на преподаване е "учене чрез правене и експериментален опит” и дава, освен необходимата академична подготовка в областта на теория на иновациите, практически знания и умения в пряк контакт с преподаватели-практици от бизнеса и публичната сфера у нас. Лектори в нея са доказани експерти в областта на иновациите и публично-частните иновационни партньорства в България, с над 15 годишен бизнес и академичен опит. Те ще помогнат на студентите да навлязат в стратегическото планиране на иновациите, развитието на нови продукти и услуги, ползването на методи, като Систематична иновация, Дизайн мислене, Lean Startup, разработването на социални иновации за нуждите на обществото и партньорства с правителствени, неправителствени и бизнес организации за целите на едно по-добро бъдеще, в което България става SUPER.

Магистратурата е за студенти с икономически, технологичен и хуманитарен профил, които освен диплома, целят и усвояване на сериозно и задълбочено знание в областта на иновациите; за учащи, които ще работят активно със своите преподаватели и фасилитатори; за експерти, които ще заемат ключови съвременни позиции, като Началник отдел иновации, Главен директор иновации, експерт Иновации, ще имат свой собствен бизнес или кариера в публичната сфера, насочена към социална промяна.

Форматът цели да събере в първия випуск, учащи с хетерогенен опит, както представители на бизнеса, неправителствения сектор и държавната администрация, така и студенти без предишен работен опит със силен интерес в областта на иновациите.

Кандидатства се до края на месец септември на сайта на ВУЗФ.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив