29 Март 2024, 08:38 Днес (0) | Вчера (11)

Първи застраховател в Европа вече използва Face ID

18 Декември 2018 09:43 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 17 декември 2018, 13:56

Generali в Австрия дава достъп до сайта си чрез мобилната технология лицево разпознаване

Третата по големина застрахователна компания в Австрия – Generali Versicherung, въвежда иновативен метод за удостоверяване на самоличност и подпис на договори през мобилния телефон. Така компанията се превръща в първия застраховател в Австрия, който приема този новаторски начин за идентифициране и валидиране на документи.
Потребителите, които са се регистрирали на A-Trust и притежават мобилен подпис и чиито смартфони имат опция за идентификация чрез пръстов отпечатък и разпознаване на лице, вече могат да сключат застраховка, прилагайки тази нова възможност. Лицевата или пръстовата идентификация предлагат удобство и спестяват време, особено когато се работи с множество документи, посочват от застрахователната компания. Оттам уточняват, че влизането в портала на Generali също е възможно чрез използване на лицевото разпознаване.
"Положителната обратна връзка от нашите клиенти при прилагането на технологията ни насърчи по пътя ни към търсене на възможно най-високите стандарти за безопасност. Чрез нововъведението искаме да направим живота на хората по-лесен. Застраховането или влизането в нашия клиентски портал чрез лицево разпознаване се прави за първи път в нашата 187-годишна история", коментира Арно Шухтер, ръководител на отдел "Продажби и маркетинг" в компанията.
Биометричното разпознаване на лица отговаря на нуждите на клиентите, загрижени за своите застраховки, като пести време и усилия при най-висока степен на сигурност, посочат от застрахователната компания. Освен смартфон със защитен чип, който притежава сензор за пръстови отпечатъци и за Face ID, потребителите трябва да се регистрират за подпис чрез мобилния си телефон в A-Trust.
A-Trust е основният доставчик на системи за цифрово удостоверяване в Австрия. Над един милион австрийци вече са се регистрирали за онлайн подпис, за да използват "FinanzOnline" или да имат достъп до пенсионната си сметка.
Generali Versicherung е пионер в Австрия в прилагането на стратегически инициативи в областта на дигитализирането и непрекъснато инвестира в нови идеи и технологии. Застрахователят се адаптира към променящото се поведение на клиента и съчетава цифрова услуга и личен съвет.
Generali Versicherung е част от Generali Group.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив