25 Април 2024, 00:19 Днес (0) | Вчера (12)

Пътищата в страната са почистени, но все още има села без ток

29 Ноември 2018 08:45 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 29 ноември 2018, 08:52

Жълт код за опасно време с ниски температури е обявен за по-голямата част от страната

Жълт код за опасно време с ниски температури е обявен за по-голямата част от страната. В Югоизточна България и по Черноморието има предупреждение за силен вятър, предаде БНР. "Към момента всички автомагистрали и първокласни пътища са отворени за движение. Причина за притеснение няма", каза в предаването "Преди всички" Денислав Пейчев, дежурен в ситуационния център на Агенция "Пътна инфраструктура". От агенцията не очакват сериозни проблеми през деня: "Всички машини по снегопочистване работят. Републиканските пътища са обработени. По тях може да се пътува внимателно, при зимни условия", каза Пейчев и добави, че към момента няма места, за които се препоръчва да се избягват.

В цяла София улиците са обработени със смеси срещу заледяване. Над 140 снегопочистващи машини са на терен. Обработват се трасетата на обществения транспорт, основни улици в кварталите, стръмни участъци и мостове и частично вътрешноквартални улици, съобщават от Столична община. На Витоша е извършено опесъчаване и снегопочистване. Всички линии на обществения транспорт се движат по обичайните си маршрути. Аварийни екипи са реагирали на 4 сигнала за паднали на пътното платно клони на дървета.
През нощта във всички райони на Столичната община са направени обработки със смеси срещу заледяване. Извършват се обработки в южни райони като Младост, Изток, Витоша. Всички линии на обществения транспорт се движат по обичайните си маршрути, съобщиха от общината.

Между 10 и 15 см сняг натрупа по проходите в Смолянска област. Според данни на Областното пътно управление, пътищата на републиканската мрежа са почистени и обработени с пясък и сол.

В Шуменско, пет села са без ток, няма затворени пътища в областта и в област Русе, няма проблем с движението по Дунав мост след вчерашните затруднения заради снеговалежа.

В Добрич и района се очаква силен североизточен вятър, в откритите полета ще доведе до натрупване на преспи. Минути преди 7 ч. е подаден сигнал за закъсал микробус до село Сенокос, тръгнал да превозва пациент за хемодиализа.

Все още няма ток в някои села в Монтанско, работи се по отстраняване на проблема.

В област Враца е обявен предупредителен код за очаквани ниски температури, преодолени са проблемите с електроснабдяването на селища в общините Враца и Роман.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив