29 Март 2024, 07:56 Днес (0) | Вчера (11)

Расте интересът на европейски граждани към медицински туризъм у нас

22 Август 2016 13:13 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 22 август 2016, 13:16

Събитията в Турция са сред вероятните причини повече граждани на Германия и други европейски страни да предпочетат български пред турски болници

Увеличава се интересът на граждани от Германия и други западноевропейски страни към медицински туризъм в България. Това сочат наблюденията на българския интернет портал за здравни услуги Ofertomed.bg. Запитвания от чужденци има за широк спектър от медицински услуги – от козметични процедури, до лечение на ракови заболявания.

"След последните политически сътресения в Турция броят на запитванията от германски и други европейски граждани се е увеличил осезаемо. Южната ни съседка винаги е била силен център за медицински туризъм и е предпочитана от западните пациенти заради много по-достъпните цени. Събитията от последния месец обаче изглежда са създали известни притеснения в това отношение, което поставя въпроса, дали е възможно страната ни да спечели дял от този пазар", заяви по този повод Росица Караджова, управител на Ofertomed.bg.

Според нея основните предимства на България са достъпните цени на медицинските услуги на фона на тези в Западна Европа, наличието на висококвалифицирани специалисти, както и факта, че сме страна – членка на Европейския съюз, за разлика от южната ни съседка. В добавка у нас също има много добри възможности за рекреационен туризъм, което позволява здравните услуги да се комбинират лесно с почивката.

Междувременно през последните месеци се наблюдава и засилен интерес от българи, живеещи в чужбина. Удобството за тях е, че могат да си закупят медицински услуги онлайн, докато все още се намират в друга държава и след като се върнат в България, да се възползват от тях. Някои българи, живеещи в чужбина купуват ваучери за медицински услуги, които след това предоставят на своите родители и роднини в България.

"Здравният туризъм винаги е бил добра възможност за нашата страна, в която цените за този тип услуги са много по-достъпни, а персоналът е високо-квалифициран", добави Росица Караджова.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив