26 Април 2024, 04:27 Днес (0) | Вчера (14)

Редовната въздушна линия между София и Киев ще бъде възобновена

13 Ноември 2015 17:22 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 13 ноември 2015, 15:14

По време на срещата българската страна повдигна въпроса за ефективността на функционирането на фериботната връзка Варна – Иличовск

Редовната въздушна линия между София и Киев ще бъде възобновена. Това стана ясно днес, по време срещата между заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев и министъра на инфраструктурата на Украйна Андрей Пивоварский, който е на посещение в София. До месец украинската авиокомпания Wind Rose ще започне изпълнението на редовни полети от Киев до летище София, като се предприемат всички необходими действия и за възобновяването на редовната линия, заяви министър Андрей Пивоварский. От своя страна заместник-министър Антон Гинев каза, че летище София има готовност за оказване на съдействие при развитието на тази линия.

По време на срещата българската страна повдигна въпроса за ефективността на функционирането на фериботната връзка Варна – Иличовск. Непризнаването от страна на украинските пристанищни власти на свидетелствата, издадени от българските компетентни власти за фериботите "Героите на Одеса" и "Героите на Севастопол" в съответствие с Международната конвенция за безопасност на човешкия живот на море, е предпоставка за неефективно използване на фериботите. Като проблем беше посочено изискването на борда на ферибота да пътуват не повече от 12 лица (екипаж на кораба). Това затруднява превоза на тежкотоварни автомобили по линията, които пътуват обичайно с по двама шофьори. От украинска страна декларираха готовност още следващата седмица да направят нужните уточнения относно броя на придружаващия експлоатационен персонал, така че да не се затруднява превоза на камиони. В заключение заместник-министър Антон Гинев заяви, че българската страна има готовност за провеждането на среща на експерти за обсъждане проекта на нова междуправителствена спогодба за организиране на пряка железопътна фериботна линия между Украйна и България.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 25 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8302
GBP 2.4796 2.4887 2.2756
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив