27 Април 2024, 03:06 Днес (0) | Вчера (11)

Риск мениджъри ще обсъдят съвременните рискове пред бизнеса

10 Май 2016 14:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 10 май 2016, 13:54
Getty Images

Асоциацията на риск мениджърите в България / БРИМА/  организира конференция, посветена на актуалните рикове пред бизнеса и начините за спряване с тях. На форума ще присъстват риск мениджъри от промишлената, застрахователната и банковите сфери в България.  Събитието ще се проведе в София на 12 май 2016 г. Сред участниците ще бъде и Johan Willaert, президент на Федерацията на Европейските Асоциации на риск мениджърите/ FERMA/.

Физическите, икономическите рискове, прекъсване на бизнеса и щетите от природни бедствия са сред конвенционалните за едно предприятие, следвани от правни, репутационни рискове и др. Сред най-подценяваните рискове на ХХІ век са киберрисковете. Последиците от тях водят до икономическа несигурност, увреждане на търговската марка и/или репутацията на компанията, прекъсване на бизнеса и дори фалит. Нарастващата несигурност обединява обществото върху едно – необходимост от професионалисти в  сферата на оценката и управлението на риска. Сред основните теми на конференцията са необходимите следващи стъпки в професионалното развитие на всеки риск мениджър. БРИМА ще участва активно в програмата на FERMA за професионално развитие и сертификация на риск мениджъри (Rimap®) в страните от Европейския съюз, която стартира през настоящата година. За ползите от програмата за развитието на всяка отделна фирма на свободния пазар изобщо ще говори самият президент на FERMA Johan Willaert. 

Живеем в свят изпълнен с новости, които на свой ред водят до нововъзникващи рискове и несигурност. Затова професията на риск мениджъра изисква постоянно адаптиране и развитие. Оценката и управлението на риска става неразделна част от необходимостите за постигане целите и увеличаване печалбите на всяка една стопанска дейност.
Какви точно са опасностите свързани с кибер риска и как да се управлява той? Водещи риск мениджъри ще дискутират по темата на конференция за оценка и управление на риска. Ще бъде презентиран и инструмент за управление на кибер риск в малки, средни и големи предприятия.рисков

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив