02 Май 2024, 03:06 Днес (0) | Вчера (0)

Роди се най-големият панафрикански застрахователен играч

10 Май 2022 09:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 9 май 2022, 17:57

Sanlam и Allianz обединяват усилия, за да създадат африкански застрахователен гигант

Най-голямата компания за небанкови финансови услуги в Африка – Sanlam, и един от водещите световни застрахователи и мениджър на активи с вековна история в Африка – Allianz, се договориха да комбинират своите настоящи и бъдещи операции в Африка, за да създадат най-голямата панафриканска организация за небанкови финансови услуги на континента. Съвместното предприятие ще обедини бизнес звената както на Sanlam, така и на Allianz в африканските страни, където една или и двете компании имат присъствие. Намибия ще бъде включена на по-късен етап, а Южна Африка е изключена от споразумението.
Комбинираните операции на Sanlam и Allianz ще създадат първокласно панафриканско дружество за небанкови финансови услуги, опериращо в 29 държави от целия континент. Съвместното предприятие ще бъде най-големият панафрикански застрахователен играч и се очаква да влезе в челната тройка на повечето пазари, където ще оперира дружеството.
Председателството на съвместното дружество ще се сменя на всеки две години измежду Sanlam и Allianz. Главният изпълнителен директор на предприятието ще бъде посочен своевременно.
Споразумението е предмет на определени условия, включително, но не само, получаване на необходимите одобрения от органите за конкуренция, финансови/застрахователни регулаторни органи, които Sanlam и/или Allianz ще трябва да изпълнят за всяка юрисдикция.
Sanlam е панафриканска група за финансови услуги, листвана на фондовите борси в Йоханесбург, Намибия и A2X. Чрез своите групата предоставя цялостни и индивидуални финансови решения на институционални клиенти и потребители във всички пазарни сегменти. Областите на опит на Sanlam включват животозастраховане и общо застраховане, финансово планиране, пенсиониране, инвестиции и тяхното управление. Създадена през 1918 г. като животозастрахователна компания, Sanlam се превърна в най-голямата група за небанкови финансови услуги в Африка чрез своята стратегия за диверсификация. Със седалище в Южна Африка, Sanlam има пряк дял в предприятия за финансови услуги в Намибия, Ботсвана, Свазиленд, Зимбабве, Мозамбик, Мавриций, Малави, Замбия, Танзания, Руанда, Уганда, Кения и Нигерия. Групата има операции в Мароко, Ангола, Алжир, Тунис, Гана, Нигер, Мали, Сенегал, Гвинея, Буркина Фасо, Кот д'Ивоар, Того, Бенин, Камерун, Габон, Република Конго, Мадагаскар, Бурунди и Лесото. Sanlam също има застрахователни бизнес интереси в Индия, Малайзия и Обединеното кралство и има бизнес интереси в САЩ, Австралия, Филипините и Ливан.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 01 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8248
GBP 2.4796 2.4887 2.2881
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив