02 Октомври 2024, 14:14 Днес (3) | Вчера (1)

Росен Плевнелиев посрещна лично Джон Кери на входа на президентството

15 Януари 2015 10:45 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 15 януари 2015, 11:03

Основни теми на разговорите им се очаква да бъдат сферите на сигурността, отбраната и енергетиката, както и търговското сътрудничество и инвестиции, както и Южен поток

Държавният секретар на САЩ Джон Кери бе посрещнат лично от президента Росен Плевнелиев. Кери пристигна с кортеж, който спря пред главния вход на президентската администрация.Държавният глава на България излезе пред входа да посрещне високопоставения гост. Плевнелиев и Кери се здрависаха, размениха няколко думи и влязоха да разговарят в президентството, предаде БНР.  Основни теми на разговорите им се очаква да бъдат сферите на сигурността, отбраната и енергетиката, както и търговското сътрудничество и инвестиции. Спреният проект "Южен поток" най-вероятно също ще бъде обсъден.

При пристигането си в София късно снощи, Джон Кери беше посрещнат от американския посланик у нас Марси Б. Рийс от директора на Дирекция "Държавен протокол" в Министерството на външните работи на България Атанас Младенов.

Джон Кери е в България по покана на министъра на външните работи Даниел Митов. След срещата си премиерът Бойко Борисов и държавният секретар на САЩ ще дадат съвместна пресконференция около обед в Гранитната зала на Министерския съвет.

В същото време в социалната мрежа Фейсбук се организира протест срещу днешното посещение на държавния секретар на САЩ. Протестът е под надслов "Джон Кери, върви си у дома! KERRY, GO HOME!!", предаде Нова телевизия.

Над 700 човека са потвърдили участие в протеста, който ще се състои в 12 часа в столицата, пред Българска народна банка, до огражденията за сигурност. 

Организаторите съобщават още, че от страна на Фейсбук различни служби и институции се правят опити протестът да бъде провален. 

Събитието е нaдпaртийно. Не се допускaт никaкви пaртийни символи, знaчки и знaменa. Събитието е съгласувано със Столичната община и МВР, се казва още в съобщението.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 01 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7469
GBP 2.4796 2.4887 2.3411
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив