05 Май 2024, 03:24 Днес (1) | Вчера (0)

Румънският застраховател Signal Iduna придоби дъщерните дружества на ERGO в страната

26 Февруари 2022 09:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 25 февруари 2022, 11:28

И двете компании на ERGO ще бъдат интегрирани под марката Signal Iduna

Румънският орган за финансов надзор (ASF) даде зелена светлина за придобиване на две дъщерни дружества на ERGO от румънската компания Signal Iduna. Придобиването е одобрено и от Съвета по конкуренция. Signal Iduna стартира процеса на интеграция на дейността на животозастрахователя ERGO, както и портфолиото от клиенти и продукти, като се очаква процесът да бъде завършен до края на тази година. Общозастрахователната компания на ERGO ще продължи дейността си като независима компания на румънския застрахователен пазар. И двете дружества на ERGO ще бъдат интегрирани под марката Signal Iduna.
Управлението на ERGO Insurance ще се осъществява от Съвет на директорите в състав: Тибериу Майер – председател, Месут Йетискул и Марк Остерлоф – членове. Съставът на Надзорния съвет, който ще осигури управлението на ERGO Life Insurance, е: Тибериу Майер – председател, Михаела Друга и Марк Остерлоф – членове. Приемането на мандатите ще стане след одобрението им от Органа за финансов надзор (ASF).
"Получаването на всички одобрения за придобиване на ERGO Asigurari и ERGO Asigurari de Viata от компетентните органи и последващото финализиране на сделката ще ни позволи да доразвием нашето портфолио, отбелязвайки един от най-важните етапи в дейността на Signal Iduna в румънското застраховане", казва Тибериу Майер, председател на Управителния съвет на Signal Iduna Asigurare Reasigurare.
Приключването на сделката няма да промени съществуващите застрахователни договори.
Стратегическите планове на компанията включват инвестиции в дигитализация, рационализиране на процесите в и между компаниите, предоставяне на качествени услуги и иновативни продукти чрез партньорства със застрахователни брокери, директно и чрез други партньорства.
Signal Iduna е лидер на местния пазар на частно здравно застраховане, според доклада на Финансовия надзорен орган за третото тримесечие на 2021 г. Портфолиото на компанията включва и полици за застраховка живот и злополука. През 2020 г. обемът на отчетените брутни премии надхвърли 129 милиона румънски леи, което представлява увеличение от 27% в сравнение с предходната година.
В края на 2020 г. ERGO Asigurari отчете обем на брутните записани премии от 47,7 милиона леи, а ERGO Asigurari de Viata регистрира 14,3 милиона леи.
Signal Iduna Group е една от най-големите финансови групи в Германия. Основана преди повече от 110 години, групата има отлична репутация на солиден и надежден доставчик на застрахователни и финансови услуги, предлагащ широка гама от финансови решения (застрахователни, банкови и инвестиционни) на частни и бизнес клиенти. В момента Signal Iduna извършва застрахователен бизнес в Германия, Полша, Унгария и Румъния. На румънския пазар Signal Iduna стартира дейността си през 2008 г.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив