02 Май 2024, 09:49 Днес (2) | Вчера (0)

Ръководството на ПОК "Доверие" е подало оставка

12 Юли 2013 12:16 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 12 юли 2013, 12:38
Булфото

Мениджмънтът не е съгласен с непрозрачната процедура за продажбата на дружеството

Целият мениджмънт на ПОК "Доверие" е подал оставка, потвърди пред наш репортер изпълнителният директор на дружество Даниела Петкова. Решението на ръководството е отговор на непрозрачната процедура за продажбата на дружеството, което е в пълен разрез с принципите на работа, които до момента се спазват.

Даниела Петкова посочи, че няма стартирала процедура за получаване на разрешение от КФН и КЗК за сделка по продажба на мажоритарния пакет акции в компанията, но са водени преговори и има предпочитан купувач.
Петкова припомни, че мажоритарният собственик на пенсионното дружество - Виена Иншурънс Груп, е изразил намерение да продаде компанията с мотив, че пенсионното осигуряване не е техен основен бизнес, независимо от факта, че са доволни от резултатите на компанията. За подобна продажба в публичното пространство се говори активно през последните месеци, но към момента все още няма сделка.

Даниела Петкова увери, че до изтичане на законовите срокове за приемане на оставките мениджърският екип ще продължи да изпълнява задълженията си, а клиентите на компанията могат да бъдат спокойни. На база на информацията, с която разполага за всички проявили интерес да закупят мажоритарния пакет акции от компанията, Петкова заяви, че ако се стигне до сделка с който и да е от тях е изключена всякаква възможност мениджърският екип да остане на работа в компанията, без значение какви предложения биха получили.

Мениджмънтът на компанията е твърд в позицията си, че биха работили само за международно призната организация, с безспорно добра репутация и най-вече с безспорна прозрачност на собствеността и източника на средствата, с които оперира.

По принцип, според досегашната практика, продажбата на компанията трябва да мине през одобрението на Комисията за финансов надзор и Комисията за защита на конкуренцията, което отнема средно между 4 до 6 месеца. С други думи, ако няма спънка от страна на регулаторните институции, реално продажбата на компанията може да бъде финализирана не по-рано от началото на 2014 година.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 01 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8248
GBP 2.4796 2.4887 2.2881
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив