15 Май 2024, 20:15 Днес (12) | Вчера (11)

С 24 процента са нараснали транзакциите на“Транскарт” през юни

12 Юли 2005 11:54 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Статистиката сочи траен растеж от началото на годината

Ръст от 24 процента на обема на транзакциите през юни отчита операторът на първите български кредитни карти “Транскарт” АД. Така само за месеца транзакциите с картата възлизат на 14 милиона и 707 хиляди лева. Друго изражение на ръста е 18 процентното увеличение на броя на транзакциите. През юни компанията е реализирала 248 612 броя транзакции с кредитните карти “Транскарт” като броя на плащанията за май е 210 688. И по двата показателя статистиката сочи траен растеж от началото на годината.
“Транскарт” държи лидерските позиции с над 160 хиляди издадени кредитни карти като непрекъснато разширява предлаганите услуги на своите клиенти. Компанията разполага с портфолио, в което са включени почти всички комунални услуги, така, че потребителите могат не само да пазаруват с картите, но и да заплащат на кредит сметките си за телефон, ток, парно, вода, кабелна телевизия и др. 
През месец юни “Транскарт” стана и първото публично дружество от този сектор като регистрира акциите си за търговия на Официален пазар на “Българска фондова борса – София” АД. Отварянето на акционерния капитал беше направено в съответствие с целите, както на компанията, така и на досегашните й акционери, да спомогнат и да създадат условия за българския капитал да работи за български компании, предоставящи услуги на българските граждани.
Първата българска кредитна карта ТРАНСКАРТ се появи преди три години. Дружеството разполага с най-голямата мрежа от собствени терминали в страната – 4000 обекта в 225 населени места. ТРАНСКАРТ носи характеристиките на класическата кредитна карта с револвиращ кредит – с нея може ежедневно да се пазарува в супермаркети, техномаркети, магазини, бутици, аптеки, туристически агенции, ресторанти, хотели, бензиностанции и други търговски обекти. ТРАНСКАРТ предоставя на картодържателя 45-дневен безлихвен период както и уникалната възможност при всяка покупка да получава специална търговска отстъпка (Cash Back), която се натрупва като реални пари по сметката, обслужваща картата.
В началото на месец юни “Транскарт” АД осъществи успешно първата в България транзакция, извършена с чип карта за електронни разплащания. Компанията въведе този модерен метод като последна стъпка от сертификационния процес за международния стандарт за сигурност при електронните разплащания EMV /Europay, MasterCard, Visa/. С това “Транскарт” АД завърши първия етап от споразумението си с JCB International Co., Ltd. за приемане на плащания с международните JCB карти в търговските обекти на ТРАНСКАРТ и издаването им в България. Съгласно споразумението с международната компания, “Транскарт” АД ще започне да издава JCB карти в България през 2005 г.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 15 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8116
GBP 2.4796 2.4887 2.2746
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив