24 Април 2024, 20:43 Днес (12) | Вчера (6)

Сайтът на Съвета по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти взе награда

08 Март 2017 14:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 8 март 2017, 12:00

Достъпът до публичния е-портал имат физически и юридически лица

Сайтът на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти стана победител в категория Държавна администрация  на наградите на БАИТ за 2016 г.
Порталът взе участие в състезанието с нововъведените електронни регистри и система за електронни услуги, разработени от консорциума "Сирма-ПИ" състоящ се от Сирма Солюшънс и Фондация "Право и интернет".

Достъпът до публичния е-портал имат физически и юридически лица. Всеки гражданин или лечебно заведение може да получи информация за това кои лекарства напълно или частично се заплащат от Здравната каса, както и кои са с най-ниска цена в съответната група продукти за лечение на дадено заболяване.

Гражданите и лечебните заведения могат да проверят разрешените за употреба в България лекарства за конкретно заболяване според Международния класификатор на болестите, препоръчителната дневна доза, лекарствената група на продукта и др. Данните от електронните регистри, поддържани от Съвета за цени и реимбурсиране на лекарствените продукти се актуализират ежемесечно и предоставят актуална информация на всички заинтересовани.  Електронните регистри са достъпни и през мобилно устройство.

Порталът предоставя и 15 вида електронни услуги за компаниите, които притежават разрешителни за употреба на лекарствените средства в България. Осигурена е възможност за електронно подаване и онлайн проверка на статуса на административните услуги, което пести време и е изключително важно и удобно за бизнеса.

Втората част на системата (бек-офис) се състои от Административно-информационна система (АИС), разработен на базата на интелигентната Сирма Ентерпрайз Платформ. Тя позволява на служителите на Националният съвет по цени и реимбурсиране да оптимизират своята работа, свързана с обработката на заявките за електронни услуги, постъпили от портала, както и на гише в администрацията, чрез автоматизирани работни процеси за всяка от услугите.

АИС служи и  като деловодна система за обработка на цялата входяща/ изходяща кореспонденция на НСЦРЛП, където ежегодно постъпват хиляди документи от граждани, бизнеса и други администрации. Също така се използва и за документен архив на всички вътрешни документи, създавани от служителите на НСЦРЛП.
Повече информация, подробни видеоклипове за регистрация и вход в портала, както и за самото изпълнение на услугите може да намерите на страницата тук.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив