19 Април 2024, 07:02 Днес (0) | Вчера (11)

Само ДЗИ от пула мечта на борсата

08 Юли 2003 в-к "Сега" по статията работи:
A+ A-

След "Булгартабак" засега само ДЗИ от пула мечта ще се търгува на "Българска фондова борса-София" с компенсаторни инструменти. Това съобщи за "Сега" шефът на "Булброкърс" Иван Ненков.

След "Булгартабак" засега само ДЗИ от пула мечта ще се търгува на "Българска фондова борса-София" с компенсаторни инструменти. Това съобщи за "Сега" шефът на "Булброкърс" Иван Ненков.
Миналата седмица енергийният министър Милко Ковачев изтегли от дневния ред на заседанието на кабинета списъка с дружествата, които ще се дават на концесия. Плевенското "Проучване и добив на нефт и газ" беше в този списък. 49% от него трябваше да се продават на борсата с компенсаторки, но докато няма яснота по концесиите, акциите му не могат да се търгуват. Подобно е положението с речния и морския флот, за чиято приватизация не са изработени стратегии.
Документите на ДЗИ ще бъдат готови в края на юли, съобщи Ненков. "Акциите са регистрирани в Централния депозитар преди 2 седмици", съобщи за "Сега" шефът на "ДЗИ-Росексимбанк" Емил Кюлев. Вчера Комисията по финансов надзор го предупреди, че до седмица трябва да изпрати в комисията копие от регистрацията. "Вероятно от ДЗИ са изпратили документа, но не сме го получили", обясни за "Сега" зам.-шефът на комисията Димана Ранкова.
НАПРЕДЪК
В напреднал етап са преговорите за продажба на акциите от цигарения холдинг на международни борси. По предложение на "Дойче банк"-Ню Йорк могат да се емитират депозитарни разписки от българския холдинг.
"Ръководството на "Булгартабак" ще поиска мнение от адвокатски кантори за бъдещата емисия", съобщи шефът на холдинга Георги Костов. Две кантори, една от които е на бившия шеф на кабинета Виденов Андрей Делчев, са кандидати да изготвят експертната оценка за емисията.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив