25 Април 2024, 15:18 Днес (11) | Вчера (12)

Световно известен икономически анализатор ще изнесе лекция у нас

26 Февруари 2013 09:28 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 26 февруари 2013, 09:38
Под лиценза на creativecommons

През 2006 г. Нуриел Рубини прогнозира финансовата криза в САЩ

Един от водещите икономически анализатори в света - Нуриел Рубини, гостува в България. В София днес той ще изнесе лекция на тема: „Възможности за растеж на една малка икономика в глобализирания свят”.

Рубини е у нас по покана на ПОК „Доверие”, като част от проект на компанията, който има за цел да ангажира вниманието и капацитета на водещи икономисти в света с различните сценарии и перспективи за развитие на световната криза и в частност на българската икономика.

Поканените на събитието гости ще могат да слушат икономиста, който стана известен със сбъдването на една от най-мрачните му прогнози, направена още през 2006 г. - тази за настъпването на финансовата криза в САЩ, която се превърна в глобална икономическа криза. 

В програмата на Рубини влиза и среща с представители на българските медии.

 
Нуриел Рубини е професор по икономика в Stern School of Business в Нюйоркския университет и основател и президент на финансово-икономическата изследователска компания Roubini Global Economics, в която работят 30 икономисти. Заемал е няколко високопоставени позиции в международни финансови организации и федералното правителството на САЩ и редовно участва и представя възгледите си на Световния икономически форум в Давос. Публикувал е множество статии и книги по ключови международни макроикономически въпроси и често е цитиран като авторитет в медиите.
Известен с прозвището Dr. Doom, Рубини дълго време е бил пренебрегван от много икономисти и политици. Сега той получава покани да говори пред организации като Конгреса на САЩ и Съвета за международни отношения.
Съавтор е, заедно със Стивън Мим, на книгата Кризисна икономика: Основен курс за бъдещето на финансите. Книгата разкрива методите, които Рубини използва, за да прогнозира сегашната криза преди да успеят другите икономисти.
Рубини анализира историята на предходни събития от миналото, открива общите фактори, които подкрепят прогнозите му за криза в САЩ и световните пазари и разглежда в дълбочина корените на последната криза, както и разгръщането й по един много предвидим начин в съответствие с предходни събития от миналото.
Рубини е избран за номер 4 в списъка от 100 глобални мислители на авторитетното американско списание Foreign Policy и е част от списъка с десетте нови гурута, които трябва да познаваме на списание Fortune.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив